18 Eylül 2019 13:18

Erişim Çağrı Merkezi’nde sendikal örgütlenme engellenmek isteniyor

Tez-Koop-İş Sendikası, Türkiye İş Bankası iştiraklerinden Erişim Çağrı Merkezi'nde örgütlenme çalışmalarının engellenmek istenmesine karşı Eskişehir'de çağrı merkezi önünde basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Tez-Koop-İş Sendikası

Paylaş

Tez-Koop-İş Sendikası yaklaşık 150 bin kişinin çalıştığı çağrı merkezlerinde (call center) ağır çalışma koşullarına karşı sendikalı ve toplu sözleşmeli güvenceli bir çalışma örgütleme sürecine başladı. Comdata, Atos ve Pluscom Çağrı Merkezlerinde örgütlenme çalışmalarını tamamlayan ve çoğunluk sağlayan Tez-Koop-İş Erişim Çağrı Merkezi’nin Ankara, İstanbul ve Eskişehir'deki merkezlerinde sürdürülen örgütlenme çalışmalarının işveren temsilcileri tarafından engellenmesine karşı açıklama yaptı.

Eskişehir'de Erişim Çağrı Merkezi’nin önünde bir araya gelen Tez-Koop-İş Sendikası adına açıklamayı Genel Örgütlenme Sekreteri Çağdaş Duyar yaptı. Türkiye İş Bankası’nın iştiraklerinden biri olan Erişim Çağrı Merkezi yöneticilerinin sendikalaşma çalışmaların engellenmek istediğini belirtti. Yöneticilerin işçileri tehditle sendikadan istifaya zorladığını ve birçok çalışanın işten çıkarılmak istendiğine dikkat çekti.

Çağrı merkezi çalışanlarının çalışma ve yaşama koşullarını ve çözüm yöntemlerini ortaya koyan “Çağrı Merkezinde Çalışmak” adlı kitabın yöneticiler tarafından toplatıldığını da belirten Uyar, "Bu tür kitap toplatma uygulamaları 12 Mart 1971 ara dönem yönetimi ile 12 Eylül 1980 askeri darbe dönemini hatırlatan uygulamalardır, demokratik hak ve özgürlüklere aykırıdır" dedi.

"Sendikalı olmak uluslararası sözleşmelerle ve Anayasamızca güvence altında olan yasal bir haktır, demokratik bir haktır ve tümüyle bir özgürlüktür. Sendikal hakların kullanılmasını engellemek, kişi hak ve özgürlüklerine aykırı olduğu için Türk Ceza Kanunu’nun 118. Maddesine göre açık biçimde suçtur" diyen Uyar, Türkiye İş Bankası ve Erişim Çağrı Merkezi yöneticilerine seslenerek, sendikalı, güvenceli, toplu iş sözleşmeli çalışma düzenine geçilene kadar örgütlenme çalışmalarının süreceği ifade edildi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İhraçlara karşı oturma eylemleri 114. haftasında: Diz çökmedik, çökmeyeceğiz

SONRAKİ HABER

İpekyolu Belediyesi çalışanları için "İşçi Emekçi Hakları Semineri" düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...