18 Eylül 2019 11:07

DEDAŞ, Silopi’deki Çukurca mezrasını elektriksiz ve susuz bıraktı

DEDAŞ, Silopi’nin Çukurca mezrasında yaşayan yurttaşların elektriğini kesti. Köylüler “Taziyemizi bırakıp elektriğin derdine düştük” diyerek duruma tepki gösterdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şırnak’ın Silopi ilçesinin Yeniköy (Xerabreşk) köyüne bağlı Çukurca (Kortik) mezrasında bulunan tüm evlerin elektriği Dicle Elektrik AŞ (DEDAŞ) tarafından dün kesildi. “Elektrik borcu ödenmediği” gerekçesiyle yapılan kesinti nedeniyle yaklaşık 1000 nüfusu bulunan yerleşim yerinin suları da akmaz oldu. Bunaltıcı sıcakların yaşandığı yerleşim yerindeki su ve elektrik kesintisi nedeniyle mağduriyet yaşanıyor. Bazı ailelerin faturalarını ödemedikleri için tüm mezranın elektriğinin kesilmesine tepki gösteren yurttaşların DEDAŞ yetkilileri ile yaptıkları görüşmeler ise halen sonuç vermedi.

"TAZİYEYE KATILANLARA SU VEREMEDİK"

Taziyeleri sırasında elektriklerinin kesildiğini ve komşularından içme suyu temin etmek zorunda kaldıklarını belirten mezra sakinlerinden Fadile Aytış, “Zaten para olsa elektrik borçlarını ödeyecekler. Ama yok. Neden insanları rahatsız ediyorlar. Dışarısı sıcak. İçecek su yok. Taziyeye gelenlere soğuk su veremedik. Taziye kadar elektrikten dolayı da mağdur olduk” dedi.

"SU ALACAK MADDİ DURUMUMUZ YOK"

Oğlu gibi kendisi de tek böbrekle yaşamını sürdüren Sore Atilla da klimalar çalışmadığından kaynaklı içeride duramadıkları belirtti. Hastalıklarından kaynaklı arıtma suyu içtiklerini ancak kesintilerden kaynaklı su bulamadıklarını ifade eden Atilla, “Dışarıdan su alacak maddi durumumuz da yok. Temizlik de yapamıyoruz” dedi. 

"EVDEKİ YİYECEKLERİMİZ HEPSİ BOZULDU"

Mezrada taziyeleri bulunan Büşra Oltuğ da, birçok yakınının hasta olduğuna dikkat çekerek, “İçeride duramıyorlar. Kendilerine bakamıyoruz. Ayrıca ziyaretçilerimiz geliyor. Taziyemizi bırakıp elektriğin derdine düştük. Bütün işlerimiz elektrik ve suyla gerçekleşiyor. Evdeki yiyeceklerimiz hepsi bozuldu” sözleriyle yaşadıklarını aktardı. (Şırnak/MA)

 

ÖNCEKİ HABER

Hamile kadına saldırı, çocuk istismarı, taciz: Davut Kahraman hala serbest!

SONRAKİ HABER

Altın Koza, Adana’nın sinema ruhunu yaşatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...