18 Eylül 2019 10:57

Bursa Barosundan polislerin Av. Fesih Demir'e yönelik saldırısına tepki

Bursa Barosu, Av. Fesih Demir’in polisler tarafından tehdit, hakaret ve yerde sürüklenerek gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

ARŞİV | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Bursa Barosu, baro üyesi Av. Fesih Demir’in polis tarafından tehdit, hakaret ve yerde sürüklenerek gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

15 Eylül 2019 günü Bursa Barosu üyesi Av. Fesih Demir aracı ile Çekirge Caddesi’nde seyir halindeyken genel/trafik uygulaması yapan polisler tarafından durdurulduğu, avukat olduğunu belirtmesine rağmen arama işlemi yapılmak istendiği ve zor kullanılmaya çalışıldığı belirtilerek hukuksuz işlemi kabul etmeyen avukatın tehdit ve hakaretlere maruz kaldığı, tahrik edilmeye çalışıldığı ve yerlerde sürüklenip karga tulumba polis arabasına bindirildiği  belirtildi.

Saldırının Bursa Barosu’na bildirilmesi üzerine Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi’nde görevli avukatların Bursa Barosu Başkan Yardımcısı Av. Metin Öztosun ve Sayman Av. Aslı Evke Yetkin, Av. Fesih Demir’in tutulduğu polis merkezine gittiği aktarılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Meslektaşımızın polis memurları hakkında şikayetçi olacağını bildirmesi üzerine polis merkezinde bulunan polisler, Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi Üyesi Av. Ümit Özcan hakkında da asılsız iddialarla tutanak düzenlemiş, görev gereği orada bulunduğu halde soruşturmanın şüphelisi haline getirilmeye çalışılmış, cep telefonuna da ‘savcı talimatı olduğu’ ileri sürülerek el konulmak istenmiştir. Olayın tarafı olan ve Av. Fesih Demir’e saldırıda bulunan polis memurları, merkezde bulunan tüm meslektaşlarımıza da sözlü saldırılarına devam etmişlerdir.

Saat 22.00’de polis aracıyla karakola götürülen meslektaşımız ve ihbar üzerine karakola giden Bursa Barosu Avukat Hakları Merkezi’nden görevlendirilen meslektaşımız, savcılık talimatı olmaksızın sabah saat 08.00’e kadar alıkonulmuştur. Darbedilen meslektaşımız kendi talebiyle ancak Avukat Hakları Merkezi’nden görevli meslektaşımızın talebi ve savcılık talimatı olmaksızın polis eşliğinde adli rapor alınmak üzere zorla hastaneye götürülmüştür.”

Avukatlara yönelik saldırılar nedeniyle Bursa Barosu yöneticileri tarafından Cumhuriyet Başsavcılığı ile gerekli görüşmeler yapıldığı ve suç duyurusunda bulunulduğu bildirilen açıklamada, “Her fırsatta ifade ettiğimiz üzere avukatlara yönelik baskı ve saldırılar esasen halkın hak arama özgürlüğüne yöneliktir ve yurttaşlarımıza gözdağı verilmek istenmektedir. Meslektaşlarımıza yönelik bu tahrik edici saldırıyı kabulleneceğimizi hiç kimse düşünmemelidir. Meslektaşlarımıza saldırıda bulunan, fiziki ve psikolojik şiddet uygulayan, tehditlerde bulunan polis memurları hakkında derhal soruşturma başlatılıp açığa alınmalıdırlar. Bursa Barosu olarak meslektaşlarımızın yanında olduğumuzu, hukuki sürecin takipçisi olacağımızı meslektaşlarımıza ve kamuoyuna duyururuz” denildi. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

DT ve DOB çalışanlarının mağduriyeti sürüyor

SONRAKİ HABER

Hamile kadına saldırı, çocuk istismarı, taciz: Davut Kahraman hala serbest!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...