18 Eylül 2019 08:44

Tanrıkulu, Cumhurbaşkanının örtülü ödeneğini sordu

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, örtülü ödenekten 169 milyon lira harcama yapılmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a sordu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Cumhurbaşkanlığının kullanımındaki 2019 yılı Ağustos ayında örtülü ödenekten 169 milyon lira harcama yapılmasını ve Merkez Bankasının 40 milyar liralık ihtiyaç akçesinin bütçedeki açığı kapamak için kullanıldığı haberlerini Meclis gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, bu konuda bir açıklama yapılıp yapılmayacağını sordu. Tanrıkulu, “2019 yılı bütçesinde hazırlanan ve ödenekleri tahsis edilen, ancak henüz 8. ay verilerinin açıklanmasıyla bazı giderlerin yıllık ödeneği daha şimdiden aştığı haberleri göz önüne alındığında, kar amacı gütmeyen kuruluşlara yapılan transferlerde yıllık ödenek 3 milyar 643 milyon 713 bin TL iken,  8 ayda 5 milyar 227 milyon 743 bin TL harcanmasının gerekçesi nedir?​” dedi.

Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre geçen yılın aynı döneminde örtülü ödenek kalemi için bu yılın neredeyse yarısı 2,8 milyar TL harcanırken, bu yıl 8 ayda 5 milyar 227 milyon 743 bin TL harcanmasının açıklanmasını isteyen Tanrıkulu, bahse konu tutarın 1,1 milyar TL'sinin sadece ağustos ayında harcanması ve transferlerin alt kalemlerinin incelendiğinde ise bir kalemin “Afet riski altındaki binaların dönüşüm giderleri” olarak belirtildiğini söyledi. Tanrıkulu, Muhasebat Genel Müdürlüğü verilerine göre sadece ağustos ayında “Afet riski altındaki binaların dönüşüm giderleri” için 999 milyon 999 nin TL harcandığı ifadeleri göz önüne alındığında, tutarın 1 Milyar TL olmamasının gerekçesini sordu. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sri Lanka'da doktorlar ücret artışı talebiyle greve çıktı

SONRAKİ HABER

İl il küresel iklim eylemleri: İklimi değil sistemi değiştir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...