18 Eylül 2019 07:20
Son Güncellenme Tarihi: 19 Eylül 2019 14:45

Hastasının bıçaklı saldırısına uğrayan hekim ağır yaralandı, saldırgan tutuklandı

Bursa’da bir hekim hastasının bıçaklı saldırısına uğrayarak yaralandı. Saldırıya uğrayan Diş Hekimi Hamdi Gören’in hayati tehlikeyi atlattığı belirtildi. Saldırgan ise tutuklandı.

Fotoğraf: AA

Paylaş

Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesine dişini çektirmek için gelen M.D., Diş Hekimi Hamdi Gören tarafından muayene edildi. Dişinin çekilmesi için Gören tarafından iki kez uyuşturucu iğne yapılan M.D’nin, bu işlemin bir defa daha uygulanması isteğini hekim reddetti. Bunun üzerine M.D. yanında taşıdığı bıçakla Hamdi Gören’i göğsünün koltuk altı kısmından yaraladı.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN SALDIRGAN TUTUKLANDI

Diş hekimini bıçaklayan Mert D., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince emniyete götürüldü. Burada ifadesi alınan Mert D.'nin, dişinin tedavisi için hastaneye gittiğini belirterek, “Doktor, dişime 2 defa iğne yaptı; fakat dişim uyuşmayınca başka tarihte gelmemi söyledi. Ben de daha sonra gelemeyeceğimi belirttim. Tartışma çıkınca yanımdaki bıçakla doktoru bıçakladım” dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından Mert D., adliyeye sevk edildi. M.D. emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Öte yandan Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedaviye alınan diş hekimi Hamdi Gören'in hayati tehlikeyi atlattığı öğrenildi.

İSTANBUL DİŞHEKİMLERİ ODASI: ARTIK YETER

İstanbul Dişhekimleri Odası tarafından olayla ilgili yapılan açıklamada sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarla ilgili düzenlemelerin bir an önce yapılması istendi.

Açıklamada, “Her gün sayısı artarak devam eden sağlık çalışanlarına yönelik fiziksel ve psikolojik şiddetin münferit olarak değerlendirilmekten vazgeçilerek toplumsal bir sorun olarak kabul edilmesi ve ilgili bakanlıklar tarafından buna dair önleyici düzenlemelerin bir an evvel yapılmasını talep ediyoruz” denildi.

GÖREN'İN MESLEKTAŞLARI ŞİDDETE TEPKİ GÖSTERDİ

Hastasının bıçaklı saldırısına uğrayan diş hekimi Hamdi Gören için açıklama yapan meslektaşları şiddetin son bulmasını istediklerini dile getirdi. Düzenlenen basın açıklamasına, Bursa Tabip Odası üyeleri de katıldı. Sağlık emekçileri adına basın açıklamasını okuyan Bursa Diş Hekimleri Odası Başkanı Dr. Emel Eroğlu, "Sağlık çalışanları bu kötü muameleyi hak etmiyor. Gerçekten meslektaşlarımız çok zor koşullar altında çalışıyor. Mevcut çalışma sistemi, performansa dayalı ek ödeme sistemi, günden güne artan hasta sayısıyla bizi karşı karşıya bırakıyor ve iyi hekimlik yapma olanağımız neredeyse kalmıyor. Tüm bunlara rağmen iyi hekimlik yapmak için çaba gösteriyoruz ama karşılığında ne yazık ki sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kalıyoruz. Bütün meslektaşlarımız, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları saldırıya uğrayan hekim arkadaşımıza sahip çıkıyor" diye konuştu. 

DİŞ HEKİMİNE SALDIRI DİYARBAKIR'DA PROTESTO EDİLDİ

Diyarbakır Diş Hekimleri Odası (DHO), Diyarbakır Tabip Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi de Bursa Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinde görev yapan Dişhekimi Hamdi Gören’in bıçaklı saldırıya uğramasına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi önünde yapılan açıklamaya, sağlık örgütlerinin temsilcileri ve üyeleri katıldı. 

Açıklama yapan Diyarbakır Diş Hekimleri Odası Başkanı Yılmaz Sağır, 2002 yılından itibaren ülkede uygulanan “Sağlıkta Dönüşüm Programı (SDP)” ile birlikte sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında sayısal artışın yaşandığını, bunun yanı sıra çok sayıda ölüm olayının gerçekleştiğini hatırlattı. Mevcut sistemin hizmeti meta, hastayı müşteriye dönüştürdüğünü dile getiren Sağır, bu durumun hekim ile hastayı “düşman” gibi karşı karşıya getirdiğini söyledi.

"ŞİDDET DİLİNDEN VAZGEÇMELİ"

Sağlık Bakanı ve Adalet Bakanını gerekli tedbirleri almak üzere sorumluluğa davet eden Sağır, şunları söyledi: “Artan şiddet; sonuçları açısından da sağlık çalışanları için önemli mesleki bir risk olmanın da ötesinde toplumsal bir sorun olarak kendini göstermektedir. Bu nedenle sağlık ortamında yaşanan şiddetin yaygınlığı toplumsal cinnet gibi ürperten davranış olağanlığını biz sağlık çalışanlarına yaşatmaktadır. Dolayısıyla temelinde mevcut sağlık sistemi ve toplumda yaşanan diğer genel sorunların da iç içe olduğu bilinmektedir. Şiddeti önlemek için hayatın her alanında şiddet dilinden vazgeçmeli, şiddet kullananlara karşı etkili ve caydırıcı olmayan mevcut düzenlemeler yerine Sağlık Meslek Birliklerinin hazırladıkları yasa tasarısı bir an önce hayata geçirilmelidir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İlk ve ortaokul öğrencilerinin cami avlusunda eğitim görmesi Meclis gündeminde

SONRAKİ HABER

İmamoğlu, sanatçılarla görüştü: Sanat değişimi yakalayacağımız bir alan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa