17 Eylül 2019 09:27

Abdullah Öcalan’a 3 aylık disiplin cezası

İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’a 3 aylık disiplin cezası verildi.

Fotoğraf: Mustafa Abadan/AA

Paylaş

İmralı Cezaevi’nde tutuklu bulunan PKK Lideri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’a 3 aylık disiplin cezası verildi. Kararı değerlendiren Mehmet Öcalan, “Bu cezanın adı disiplin değil, tecrittir” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan, Ömer Hayri Konar, Veysi Aktaş ve Hamili Yıldırım’a Bursa İnfaz Hakimliği ve Disiplin Kurulu Kararı ile “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda” yer alan “Hükümlüler hakkında getirilen kısıtlamalar” gerekçe göstererek 3 aylık yasak kararı alındı. Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan yasağa ilişkin Mezopotamya Ajansına (MA) konuştu.

‘DİSİPLİN DEĞİL, TECRİTTİR’

Mehmet Öcalan ağabeyiyle son olarak 12 Ağustos Kurban Bayramı dolayısıyla görüştüğünü, 2015 yılından bu yana yasal ve demokratik olan haklarını sadece 4 kere kullanabildiklerini kaydetti. Öcalan, “Biz son yıllarda 4 kere görüşme gerçekleştirebildik. Ben devlete adalet ve hukuku soruyorum, 2015 ten beri 2 haftada bir gün görüşme hakkımız var. 5 yılda sadece 4 kez görüşme gerçekleştirebildik. Madem bu disiplin cezası verilmiş, bunun gerekçesi nedir? Bunun gerekçesini bilmiyoruz. Bizim hak, hukukumuz 5 yıldır nereye gitti? Devlet bizim hak ve hukukumuzu korumalı ve yerine getirmelidir. Avukatlar da görüşme yapabildiler. Biz de toplam 4 kere görüşme yapabildik, buda bizim yasal ve demokratik hakkımızdır. Devletin özel olarak bize verdiği bir hak yok.  Madem bu ülkenin vatandaşı isek 5 yıllık demokratik yasal hakkımız bize verilmelidir. Bu 3 aylık cezanın adı disiplin değil, tecrittir” diye konuştu.

AVUKATLAR GÖRÜŞME İÇİN BAŞVURU YAPTI

Öte yandan Öcalan’ın avukatları Nevroz Uysal, Faik Özgür Erol, Cengiz Yürekli ve Mazlum Dinç müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına başvuruda bulundu. Öcalan’ın avukatları Rezan Sarıca ve Nevroz Uysal, 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs, 22 Mayıs, 12 Haziran, 18 Haziran ve 7 Ağustos tarihlerinde müvekkilleriyle görüşmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Susamam'da yer alan rapperlar hakkında suç duyurusu

SONRAKİ HABER

4 Barış Akademisyeni daha beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...