17 Eylül 2019 08:45

Minibüste saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam'a saldıran Ercan Kızıltaş'a ceza

İstanbul’da minibüste Ercan Kızıltaş tarafından saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam'ın davası karara bağlandı. Sanık Ercan Kızıltaş'a 5 ay hapis cezası verildi.

Fotoğraf: @masenasaglam'ın Twitter hesabından alınmıştır.

Paylaş

İstanbul’da "Ramazan’da böyle giyinmeye utanmıyor musun" denilerek Ercan Kızılteş tarafından minibüste saldırıya uğrayan Asena Melisa Sağlam'ın davası karara bağlandı. Sanık Ercan Kızıltaş'a 5 ay hapis cezası verildi.

İstanbul'un Pendik ilçesinde 14 Haziran 2017’de minibüste Asena Melisa Sağlam’a saldıran Ercan Kızıltaş’ın duruşması görüldü. İstanbul Anadolu 14’üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada karar çıktı. 

Duruşma sonucunda Kızıltaş hakkında, "Edepsiz ve hayasız" dediği için 5 ay ceza verilmesi kararlaştırıldı. Kızıltaş'ın adli sicil kaydında gözüken Bakırköy 43’üncü Asliye Ceza Mahkemesinin verdiği 3 yıl 9 ay hapis cezası olması nedeniyle 45 ay cezası olmuş oldu. 

Mahkemenin üst sınıra yakın verdiği kararla birlikte Kızıltaş, toplam 21 ay cezaevinde kalacak.

"BİZ SUSMADIKÇA ONLAR SUSACAK"

Mahkeme çıkışında konuşan Asena Melisa Sağlam, "2 yıl önce başıma gelen üzücü olay, bugün yüzümün gülümsemesine sebep oldu. Şunu gördüm, bir şeyin peşini bırakmazsak, gidersek, her ne kadar geç olursa olsun, bize olumlu bir şekilde dönüyor. Bu yüzden sessiz kalmamalıyız. Nasıl ki olumsuz olaylar gündeme bu kadar getiriliyor, seslendiriliyorsa, bu tür olayların da seslendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü biz susmadıkça, onlar susacak. Nasıl biz sustukça onlar bu eylemleri yapmaya devam ediyorsa, biz susmadıkça da onlar bu eylemleri yapmaktan çekinecekler. En azından bu şekilde inanmak istiyorum. İçime bu inancın dolmasını sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. 

Sağlam, karara dair Twitter hesabından yaptığı paylaşımla "Adalete ve beni hiç yalnız bırakmayan Avukatlarıma, aileme, sizlere teşekkür ediyorum. Hakkında açılan bütün davalar sonuçlandı. Toplamda 4 yıla yakın ceza aldı. 2 seneye yakın ceza evinde kalacak" dedi.

 

ÖNCEKİ HABER

Rusya Kuzey Kore'ye ait gemiye el koydu; 21 mürettebat gözaltında

SONRAKİ HABER

Yargı paketi Ekim’de TBMM gündemine gelecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...