17 Eylül 2019 06:50

“ABD Suriye’de bir hava üssü daha kuruyor”

ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde askeri üs inşa ettiği iddia edildi.

Suriye'deki çatışma döneminden bir kare. Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD, Suriye’nin kuzeyinde askeri üs inşa etmeye devam ediyor. Sputnik’in haberine göre, ABD, Mardin’in Nusaybin ilçesinin karşısında yer alan Kamışlı kentinde yeni bir askeri hava üssü daha kuruyor. Kamışlı kent merkezinde ise Suriye Ordusu askerleri olduğu için, ABD askeri üssü kentin 20 kilometre güneyindeki Bılbarut bölgesinde kuruyor. Suriye’nin kuzeyinde 28 askeri üssü olan ABD’nin bu yeni üssünün ay sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Habere göre üs alanının çevresi askerler tarafından korunurken, bölgeye ABD’li yetkililer dışında kimse giremiyor. 6 kilometrelik bir alan üzerine inşa edilecek üssün ABD ve İngiliz askerleri tarafından ortaklaşa kullanılacağı belirtiliyor.

Öte yandan, İngiltere Parlamentosundan oluşan bir heyet de önceki gün Kamışlı’ya giderek çeşitli görüşmelerde bulundu. Suriye’de Fransa ve diğer ülkelerin askerleri ABD’nin yapmış olduğu askeri üslerde kalıyorlar.

ABD, Suriye’nin kuzeyinde daha önce Derik, Deyr er Zor, Rakka, Tabka, Rimelan, Hol, Şedadi, Kobani, Eyn İssa, Rasul Ayn, Menbiç, Haseke ve Tel Abyad’da askeri üsler kurmuştu. Söz konusu üslerin dışında, Kobani, Rakka, Rasul Ayn ve Tabka kentinde de hava üsleri inşa edilmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avukatlar Eren Keskin ve Oya Aslan hakkında zorla getirme kararı

SONRAKİ HABER

Adana'da bir kadını darbedip yakmakla tehdit eden iki kişi cezasızlığa güvenmiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...