17 Eylül 2019 06:43

Avukatlar Eren Keskin ve Oya Aslan hakkında zorla getirme kararı

Haklarında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek" iddiasıyla dava açılan avukatlar Eren Keskin ve Oya Aslan'ın zorla getirilmesine karar verildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ankara Katliamı’nı protesto ettikleri için haklarında dava açılan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) ve Çağdaş Hukukçular Derneğinden (ÇHD) avukatların görülen duruşmasında mahkeme avukatlar Eren Keskin ve Oya Aslan'ın zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

10 Ekim Ankara Katliamı'nı Çağlayan Adliyesi’nde protesto ettikleri için haklarında "terör örgütü propagandası yapmak" ve "Cumhurbaşkanı’na hakaret etmek" iddiasıyla dava açılan ÖHD ve ÇHD üyesi avukatların 14'üncü duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya getirilmesi beklenilen ve başka bir dosyadan tutuklu bulunan ÇHD Üyesi Avukat Aycan Çiçek ring aracında gelmeyi reddederek duruşmaya katılmadı. 

KARARDAN DÖNÜLMESİ TALEP EDİLDİ

Duruşmada söz alan Can Atalay, daha önce verdikleri dilekçeyi tekrar ettiklerini söyleyerek, “İstanbul 36’ncı Ağır Ceza Mahkemesinin 2017/300 esas sayılı dosyası ile mahkemeniz dosyası arasında hukuki ve fiili irtibat yoktur. Şöyle ki iddianamelere konu eylemlerin tarih ve yerleri farklıdır. Eylemlerin amaçları da farklıdır. Eylemlerin temelini oluşturan hak ihlalleri de farklıdır. Biz bu konuda birleştirme için verdiğiniz muvaffaktan dönülmesini talep ediyoruz” dedi.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, avukatlar Eren Keskin ve Oya Aslan'ın sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi. Başka bir dosyadan tutuklu olan avukat Aycan Çiçek’in ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile hazır edilmesi için yazı yazılmasına karar veren mahkeme duruşmayı 14 Ocak 2020’ye erteledi. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

İsviçre’de de gençler iklim krizine karşı yeniden sokaklara çıkıyor

SONRAKİ HABER

“ABD Suriye’de bir hava üssü daha kuruyor”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa