Diyarbakır'da AKP önünde eylem yapan annelerden 5'i gözaltına alındı
AKP Diyarbakır İl binası önünde oturma eylemi başlatan beyaz tülbentli annelerden 5’i gözaltına alındı.

Fotoğraf: MA
İLGİLİ HABERLER

HDP'den "kaybolan çocuklar" açıklaması: İftira atılıyor

Aileler çözüm için sadece HDP’den destek beklemiyorlar

Demirtaş'tan HDP binası önünde oturan ailelere ilişkin mesaj

Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya: Senin görevin sorunu çözmek

HDP’li Mithat Sancar’dan anneler için Meclise çağrı

HDP Sözcüsü Kubilay: İl binamız önündeki anneleri Meclis’e davet ediyoruz
AKP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde "Anneler barış istiyor" pankartı açarak oturma eylemi yapan beyaz tülbentli annelerden 5’i gözaltına alındı.
AKP İl Başkanlığı önünde oturmalarına izin verilmeyen anneler, bina önüne yanaştırılan bir minibüsle bölgeden uzaklaştırılmak istendi. Ancak minibüse binmek istemeyen annelerden Nazime Yürek, Aklime Hanas, Aysel Tufan, Sultan Aksoy ile soy ismi öğrenilemeyen Vahide adlı anne polisler tarafından gözaltına alındı.
Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA
22 Ağustos’tan bu yana HDP Diyarbakır il binasının önünde, farklı tarihte kaybolan çocukları için "PKK dağa kaçırdı" iddiasıyla oturma eylemi yapan ailelerin eylemi sürerken, bugün beyaz tülbentli anneler de "Barış istiyoruz" diyerek AKP binası önünde eylem yapmak istemişti.(Diyarbakır/MA)
Evrensel'i Takip Et