17 Eylül 2019 05:14

CHP Milletvekili Alpay Antmen'den Süleyman Soylu'ya: Ne işe yarıyorsunuz?

CHP Milletvekili Alpay Antmen, 23 yaşındaki Halit Ayar'ın İstiklal Caddesi'nde bıçaklanarak öldürülmesine dair İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yanıtlaması talebiyle Meclise soru önergesi verdi.

Halit Ayar | Kaynak: DHA

Paylaş

İTÜ elektrik mühendisliği bölümünden bu yıl mezun olan 23 yaşındaki Halit Ayar’ın, cezaevinden izinli çıkan Emra Yaşar ve arkadaşı Erhan Kurdal tarafından bıçaklanarak öldürülmesi sonrası CHP konuyu Meclis gündemine taşıdı. CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde “İstanbul’un en kalabalık yeri olan İstiklal Caddesi'nde güvenliği sağlayamıyorsanız ne işe yarıyorsunuz?​” diye sordu.

Halit Ayar’ı öldüren Emra Yaşar’ın suç makinesi olduğunu ifade eden Antmen “Emra Yaşar’ın ‘hırsızlık’, ‘yaralama’, ‘uyuşturucu’, ‘tehdit ve gasp’ suçlarından 15, Erhan Kurdal’ın da ‘yaralama’, ‘uyuşturucu’, ‘gasp’ ve ‘polise mukavemet’ suçlarından 10 sabıka kaydının olduğu ortaya çıkmıştır. Katil Emra Yaşar’a ‘iyi halli’ olduğu için cezaevinden bir hafta izin verilmiş ve Emra Yaşar, Halit Ayar'ı bu izin sürecinde katletmiştir” dedi.

CHP’li Antmen, önergede şu sorulara yer verdi:

  • İstanbul’un en kalabalık yeri olan İstiklal Caddesi'nde güvenliği sağlayamıyorsanız ne işe yarıyorsunuz?
  • Ellerinde kırık şişe ve hançerle gezen bu suç makinaları nasıl oluyor da turizmin ve İstanbul’un merkezi olan Beyoğlu’nda ellerini kollarını sallaya sallaya gezebilmektedirler? Emniyet birimlerinin konuyla ilgili ihmalleri nelerdir? Bu ihmalleri önlemek ve ihmallerin sorumlularının ortaya çıkartılması için ne yapılacaktır?
  • Hırsızlık, yaralama, uyuşturucu, tehdit, gasp, polise mukavemet gibi suçları olan ve suç makinasına dönüşmüş bu kişiler cezaevinden kimlerin “iyi hal” izni ile çıkmıştır?
  • Son beş yılda cezaevinden “iyi hal” izni ile çıkarak suç işleyen kaç kişi bulunmaktadır? Bu suçlar nelerdir? Bu suçlar hangi şehirlerde hangi tarihlerde işlenmiştir?

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Feray Şahin'in annesi: Ödül gibi cezalar olduğu için cinayetler sürüyor

SONRAKİ HABER

Ekoloji Birliği 26 Ekim’de Ankara'da miting yapacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...