16 Eylül 2019 15:09

DEÜ GSF öğrencilerinin basın açıklaması polisler tarafından engellendi

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesinin taşınmasına karşı sürdürülen oturma eylemini basın açıklamasıyla bitirmek isteyen öğrenciler polisler tarafından engellendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Güzel Sanatlar Fakültesinin taşınmasına karşı "Mesele bina değil eğitim" diyerek yaklaşık 4 aydır mücadele eden DEÜ GSF Dayanışması okulun karşısında sürdürdükleri oturma eylemini sonlandırmak için yapmak istedikleri basın açıklaması ve Praksis konseri polis tarafından engellendi. Polis saatin geç olduğu ve mahallelinin şikayetleri olduğunu iddia etti.

Polis ve GSF dayanışması arasında uzun süren tartışmalar sonucunda dayanışmanın kısa bir açıklamasından sonra öğrenciler nöbet yerinden eşyalarının toplayarak ayrıldı. Açıklamada öğrenciler, hukuksuzca sürdürülen taşınma süreci ve eğitimlerinin gasbedilmesine karşı sürdürdükleri bütün eylemlerin süreç boyunca engellenmeye çalışıldığını, bu son eylemi mahalle halkı ile birlikte yapmalarına ragmen çevre rahatsız oluyor iddiasında bulunulmasının abes olduğunu söyledi. Asıl bugünden sonra mücadelelerinin devam edeceğini eğitim yılının başlaması ile sorunların ayuka çıkacağını belirten öğrenciler, engellenen konseri uğur kahvehanesinde gerçekleştirdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan kişi darbedildi

SONRAKİ HABER

Venezuela'da hükümet ve bazı muhalifler arasında diyalog masası kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...