16 Eylül 2019 13:34

Kadıköy’deki tiyatrolar sezona hazır

Kadıköy’de bulunan tiyatro ekipleri, 2019-2020 sezonunda sahne alacak oyunları açıkladı.

Fotoğraf, İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın web sitesinden alınmıştır

Paylaş

Kadıköy’de bulunan tiyatro ekipleri ve sahneleri, 2019-2020 sezonu için perdelerini açarak yıl boyunca sergileyecekleri oyunları açıkladı. Baba Sahne, Moda Sahne ve Yolcu Tiyatrosu yeni ve eski oyunlarıyla tiyatro severlerin karşısına çıkacak.

BABA SAHNE’DE ‘BİR BABA HAMLET’

Baba Sahne 2019-2020 tiyatro sezonuna, kapalı gişe oynayan bol ödüllü komedisi “Bir baba hamlet” ile başlıyor. Shakespeare’in başyapıtı “Hamlet”i, Şevket Çoruh ve Murat Akkoyunlu’nun performanslarıyla sahneye taşıyan “Bir Baba Hamlet” 20, 21 ve 22 Eylül’de Baba Sahne’de oynanacak. Oyun Sebastian Seidel’in komik olanın tadını çıkaran özgün metni, Yücel Erten’in usta çevirisi ile izleyici karşısında. Yönetmen koltuğunda Emrah Eren’in oturduğu “Bir Baba Hamlet”te zaman zaman seyirciler de oyuna dahil ediliyor.

MODA SAHNE’DEN İKİ YENİ OYUN

Marguerite Duras’ın uzun bir evlilik ilişkisinden sonra ayrılan bir çiftin 4 yıl sonra buluşması ve yaşadıklarını gözden geçirmelerini konu edinen “Yeni Bir Şarkı” adlı oyunu “kadın özgürleşme hareketinin” güçlü izlerini taşıyor. Murat Erşen’in çevirdiği “Yeni Bir Şarkı (orijinal adı: La Musica Deuxieme)” oyununu Kemal Aydoğan yönetiyor. “Yeni Bir Şarkı”nın prömiyeri Moda Sahne’de 21 Eylül’de yapılacak ve oyun daha sonra, 21-22-25-26-27-28 Eylül tarihlerinde oynanacak.

Sahnenin ikinci yeni oyunu “Ver, parayı” ise ekonomik kriz üzerine. 23’ncü İKSV İstanbul Tiyatro Festivalinde prömiyeri yapılacak olan oyunu Andreas Sauter ve Bernhard Studlar yazdı. Kemal Aydoğan ve Çağlar Yalçınkaya yönetiyor. Sahnede ayrıca “Hamlet”, “Kıyı”, “Bütün Çılgınlar Sever Beni” ve çocuk oyunu olan “Anlaştık mı?​” tiyatrolarına da yer verecek. 

YENİDEN ‘JOKO’NUN DOĞUM GÜNÜ’

Yolcu Tiyatro, 2’si yeni 2’si önceki sezonlardan toplam 4 farklı oyunla yeni sezonda seyircisinin karşısında olacak. Yolcu Tiyatrosu, sezonun ilk projesi olarak, tiyatro tarihinin en güçlü savaş karşıtı oyunlarından biri olan Wolfgang Borchert’in “Kapıların Dışında” adlı eserini, dijital görüntü teknolojisini kullanarak sahneliyor. Animasyonlarla oyuncuların içe içe geçtiği ve interaktif olarak sürekli iletişim halinde olduğu sahneleme ile dijital teknoloji oyunun bir parçası olarak kullanılıyor. Ersin Umut Güler’in yönettiği, Behçet Necatigil’in çevirdiği oyunda; Cenk Dost Verdi, Pervin Bağdat, Burak Üzen ve Emre C. Sancar rol alıyor.

13 ödüllü oyun “Joko’nun Doğum Günü” 1 yıllık zorunlu aradan sonra yeni Joko’su ile geri dönüyor. Yolcu Tiyatro oyuncularından Cenk Dost Verdi’nin, sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek tutuklanması üzerine 1 yıl ara verilen “Joko’nun Doğum Günü” yeni Joko’su ile yoluna devam ediyor. Bu sezon Joko rolünde Erdem Kaynarca’nın oynayacağı oyun, 28 Ekim’de Baba Sahne’de seyircisinin karşısına çıkacak. (İstanbul/MA)

ÖNCEKİ HABER

Altın Portakal’dan Selma Güneri ve Ahmet Mekin’e onur ödülü

SONRAKİ HABER

Çorlu’daki TEKPARK’ta akaryakıt yolsuzluğu hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...