16 Eylül 2019 13:25

Altın Portakal’dan Selma Güneri ve Ahmet Mekin’e onur ödülü

Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin onur ödülleri sahipleri belli oldu.

Selma Güneri (Solda), Ahmet Mekin (Sağda) | Fotoğraflar: DHA

Paylaş

Bu yıl “Öze Dönüş” temasıyla gerçekleşecek Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin onur ödülleri sahipleri belli oldu. 26 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek festivalin bu yılki ödülleri, sinemamızın iki usta oyuncusuna, Selma Güneri ve Ahmet Mekin’e verilecek.

FESTİVALİN ÖDÜL ALAN EN GENÇ OYUNCUSU

Festival Yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu yaptığı açıklamada sanatçının ödül gerekçesini “Henüz 13 yaşındayken oynadığı Halit Refiğ filmi ‘İstanbul’un Kızları’ ile başlayan sinema kariyerinde 100’den fazla filmde başrolde oynayan; Yılmaz Güney ile rol aldığı ‘Ben Öldükçe Yaşarım’ ve Ediz Hun ile birlikte sinemamızın ikonik çiftlerinden birine dönüştükleri ‘Son Kuşlar’ filmlerindeki performanslarıyla Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan ve böylece festival tarihinin bu ödülü almış en genç oyuncusu da olan; ‘Son Kuşlar’dan ‘Mum Kokulu Kadınlar’a, sayısız ve unutulmaz filmde canlandırdığı kadın karakterlere getirdiği derinlikli yorum ile sinemamızın en özel yüzlerinden biri olan oyuncu Selma Güneri’ye 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Onur Ödülü’nün verilmesine karar verilmiştir.” sözleriyle açıkladı.

HEM JÖN, HEM KARAKTER OYUNCUSU

Ahmet Boyacıoğlu, festivalin bir diğer Onur Ödülü’nün sahibi olan Oyuncu Ahmet Mekin’in ödül gerekçesi için “1956’da, yakın arkadaşı Kenan Pars’ın ısrarıyla başladığı sinema hayatında westernden müzikallere, bilim kurgudan fantastiğe, sayısız türde 200’e yakın filmde oynayan, Yeşilçam’ın en yakışıklı ve etkileyici jönlerinden biri olmayı da, “Selvi Boylum, Al Yazmalım”ın Cemşit Kıraç’ı, “Düğün”ün Ferhat’ı, “Yaralı Kurt”un İrfan’ı olmayı da başaran; “Bir Adam Yaratmak”, “Bugünün Saraylısı” ve “Kavanozdaki Adam” gibi kült televizyon dizilerindeki performanslarıyla da görsel belleğimizde unutulmaz izler bırakan Ahmet Mekin’e 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali Onur Ödülü’nün verilmesine karar verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

ÖDÜL TÖRENİ 26 EKİM’DE

Ödüllerini 26 Ekim’de festivalin açılış töreninde alacak olan Selma Güneri ve Ahmet Mekin ayrıca, festival kapsamında gerçekleşecek söyleşi programı “Öğlen Sohbetleri”ne katılarak Antalyalı sinemaseverlerin sorularını yanıtlayacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Barış Akademisyenleri Nazım Dikbaş ve Cenk Yiğiter beraat etti

SONRAKİ HABER

Kadıköy’deki tiyatrolar sezona hazır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...