16 Eylül 2019 09:30

Eğitim-İş Sendikası: Kırtasiye yardımı tüm eğitim emekçilerine verilmeli

Eğitim-İş Sendikası, "kırtasiye yardımı" olarak bilinen ödeneğin tüm eğitim emekçilerine verilmesini talep etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim-İş Sendikası "kırtasiye yardımı" olarak bilinen ve her yıl verilen "Eğitim öğretime hazırlık ödeneği"nin tüm eğitim emekçilerine verilmesini istedi. Yazılı olarak yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un  2019-2020 eğitim-öğretime hazırlık ödeneğinin 9 Eylül’den itibaren yatırılacağını söylediği ama hâlâ birçok okulda yatırılmadığı belirtildi.

Geçtiğimiz yıla göre sadece 50 TL artırılarak bu yıl 1180 TL olarak belirlenen ödeneğin eğitim ve bilim emekçisinin ücret ve gelirindeki küçülmeyi dikkate almadığı ifade edildi. Yıllardır yalnızca öğretmenlerin yararlanmasına yönelik bir formül olarak uygulanan hazırlık ödeneğinin, eğitim sisteminin tüm eksiklerine rağmen yoğun emek harcayan ancak ödenek almayan eğitim çalışanlarına mağduriyet yaşattığı belirtilen açıklamada, “Sadece öğretmenlere ödenmesi nedeniyle eğitim ve bilim çalışanları arasında ayrılık yaratan bu uygulamanın düzeltilerek, hazırlık ödeneğinin yardımcı hizmetler personelinden memuruna, akademisyeninden idari personeline, kadar eğitim ve öğretim alanında çalışan herkese ödenmesi sağlanmalıdır. Unvan sınıflamasına giderek, emek ve fırsat eşitliğini ortadan kaldıran bu uygulama, ayrımcılıktan başka bir şey değildir” denildi.

ÖZEL OKUL ÖĞRETMENLERİ ÖDENEĞİ ALAMIYOR

Öte yandan sayıları AKP iktidarı döneminde hızla artan bazı özel okullarda, vergi kesintisine tabi olmayan ödeneğin, öğretmenlere ya eksik ödendiği ya da ödendikten sonra elden geri alındığına dikkat çekilen açıklamada, özel okullarda adeta kölelik koşullarında çalıştırılan öğretmenlerin sorunlarına mutlaka çözüm üretilmesi gerektiği vurgulandı. Açıklamada, “Biz Eğitim-İş olarak ısrarla Hükümetten ve Bakanlıktan eğitime hazırlık ödeneğinin en az bir maaş tutarında, eğitim ve bilim işkolundaki tüm çalışanlara ayrım yapılmaksızın ödenmesini defalarca talep ettik. Bugün de aynı talebimizi yineliyor ve bugüne kadar salt öğretmenlere sağlanan bu ödeneğin, eğitim ve bilim işkolundaki tüm çalışanlara ödenmesini kapsayacak şekilde düzenlenmesi konusunda Bakanlığı, sorumluluğunu yerine getirmeye davet ediyoruz” denildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ege Üniversitesinde traktörün çarptığı Sezen Zambak hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Zorla evlendirilmek istenen çocuk ihbarla kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...