16 Eylül 2019 09:14
Son Güncellenme Tarihi: 17 Eylül 2019 15:12

AKP’li belediye vergi borcuna karşılık 8 camiyi devrediyor

Balıkesir Dursunbey Belediyesi vergi borçlarına karşılık camileri Maliye Bakanlığına devredecek.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Balıkesir’in AKP'li Dursunbey Belediyesi, 22 milyon lira vergi borcunu ödeyebilmek için ilçedeki 8 camiyi vergi borcu karşılığında Maliye Bakanlığı'na devrediyor.

Dursunbey Belediyesi, 2019 Ağustos ayı meclisinde aldığı kararda ilçenin 22 milyon lirayı geçen vergi borucunu ödemek için 8 camiyi satışa çıkartma kararı aldı. Belediyenin borç yükünü azaltabilmek için alınan karara göre, 8 cami Maliye Bakanlığı'na olan borç karşılığında devredilecek.

Tarafsız Haber Ajansı'nda yer alan habere göre Meclis kararında şu ifadeler yer aldı:

“Mülkiyeti Dursunbey Belediyesine ait ilçe merkezinde; İmar Planı içinde Dini Tesis alanında, İmar Planı dışında merkez mahalle sınırları içerisinde ve kırsal mahallelerde; Köy ve Mezraların Kadastrosunda Camii kapsamında kalan taşınmazların Maliye Bakanlığına vergi borcu karşılığında satışının ve tapu devrinin yapılması planlanmaktadır.”

Ağustos ayındaki bu toplantının ardından gereken çalışmanın yapıldığı ve ekim ayı içerisinde, Dursunbey ilçesindeki 8 caminin, vergi borçlarına karşılık tapularıyla birlikte Maliye Bakanlığına devredileceği öğrenildi.

CHP’li ENSAR AYTEKİN: CHP'Lİ BELEDİYE YAPSA KIYAMET KOPARDI

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Ensar Aytekin, camilere ilişkin kararın belediyenin Ağustos ayı meclis toplantısının 86 numaralı kararında gördüklerini belirterek, şaşkınlık yaşadıklarını söyledi. Aytekin, “Bunu CHP’li bir belediye yapsa kıyameti koparırlardı. Ama kendileri bir ibadethaneyi borçtan ötürü satma cüretini sergiliyorlar. Bu kelimenin tam anlamıyla bir skandaldır. Dursunbey gibi müteddeyyin bir ilçemizde başkanın yaptığı harcamaların insanların ibadet ettiği caminin satışıyla finanse edilmesi büyük bir saygısızlıktır” dedi. AKP’nin israf belediyeciliği yaptığını belgeleriyle ortaya koyduklarını söyleyen Aytekin, AKP’li belediyelerin ciddi borç yükü yarattıklarını kaydetti. Aytekin, “Maliye Bakanlığı’na devrolan 8 camiye karşılık belediyenin borçlarını silmek nasıl bir akıl tutulmasıdır” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kırklareli'de kadına şiddet: Eşine bıçakla saldıran kişi tutuklandı

SONRAKİ HABER

Ege Üniversitesinde traktörün çarptığı Sezen Zambak hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa