16 Eylül 2019 08:46

H&M’de 4 Ekim’de grev başlayacak

Koop-İş Sendikası ile giyim mağazası H&M arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde düşük zam teklifi nedeniyle işçiler 4 Ekim’de greve çıkacak.

Fotoğraf: Wikimedia Commons

Paylaş

Koop-İş Sendikası ile giyim mağazası H&M arasında yürütülen toplusözleşme görüşmelerinde H&M patronu yüzde 2 zam teklif etti. Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Koop-İş 4 Ekim’de greve çıkma kararı aldı.

Koop-İş ile H&M arasında çeşitli tarihlerde yapılan 5 ayrı toplantıda, toplam 36 madde üzerinde uzlaşmaya varıldı. Cumhuriyet’in geçtiği habere göre H&M, sözleşmenin en önemli maddeleriyle ilgili sendikanın taleplerini kabul etmedi. Bu gelişme üzerine resmi ara bulucu aşamasına geçildi. Ancak bu aşamada da anlaşma sağlanamadı. Böylece, grev kararı aşamasına gelindi.

Koop-İş Sendikası, H&M Türkiye Müdürünün nisan ayında verdiği bir röportajda, Türkiye’nin 72 ülke arasında 4 yıl üst üste satış birincisi olduğunu, mağazalarda ve online satışta her yıl toplam yüzde 10 büyüme öngördüklerini, 7-8 senelik süreçte pazar paylarını iki katına çıkarmayı hedeflediklerini söylediğine dikkat çekti. Bu açıklamanın ardından H&M patronunun birinci yıl için yüzde 2 oranında ücret artışı teklifi yaptığına işaret eden Koop-İş, “2 bin 600 çalışan sözleşme kapsamındadır. 2 bin 600 işçinin 2 bin 100’ünde baz ücretlerin asgari ücret olduğu düşünüldüğünde bu teklifin konuşulacak veya üzerinde düşünülecek bir tarafı olmadığı işverene bildirilmiştir” dedi. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Motorinin litre fiyatına 7 kuruş zam geldi

SONRAKİ HABER

Filistin Başbakanı Iştiyye: Ürdün Vadisi, Filistin’in ayrılmaz parçasıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...