16 Eylül 2019 06:00
Son Güncellenme Tarihi: 16 Eylül 2019 11:46

Güvenli bölgede '5'inci hava devriyesi' tamamlandı

Türkiye ile ABD, Suriye’nin kuzeyine kurulması planlanan güvenli bölgede 5'inci hava devriyesini tamamladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Güvenli bölge çalışmaları kapsamında Türk ve ABD helikopterleri bölgede 5. kez ortak devriye uçuşu yaptı. Türkiye ile ABD'ye ait 4 helikopterin saat 13.40'ta havalanmasıyla sınırın iki yakasında yaklaşık 1,5 saat süren ortak uçuş gerçekleştirildi. Uçuş tamamlandıktan sonra helikopterlerle saat 15.10'da yeniden Akçakale'ye dönüldü. TSK’ye ait helikopterler, Akçakale Jandarma Komutanlığı'na indi. ABD'ye ait helikopterler ise yeniden Suriye tarafında bulunan üs bölgesine döndü.

Milli Savunma Bakanlığı, Güvenli Bölge birinci safha uygulamaları kapsamında Türkiye ile ABD tarafından yapılan 5'inci hava devriyesinin, planlandığı şekilde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Suriye'de Fırat'ın doğusunda Güvenli Bölge birinci safha uygulamaları kapsamında; beşinci ortak hava devriyesi 2 Türk ve 2 ABD helikopterinin katılımı ile planlandığı şekilde gerçekleştirildi” denildi.

SURİYE SINIRINA İŞ MAKİNESİ VE KONTEYNER SEVKİYATI

Öte yandan Türkiye'deki çeşitli birliklerden gönderilen iş makinesi ve konteynerlerin yer aldığı konvoy da Hatay Reyhanlı’daki sınır hattına sevk edildi. İş makinesi ve konteynerlerin sınır birliklerine takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi. Sınırdaki birliklere beton mevzi takviyesinin de sürdüğü görüldü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İmamoğlu, "personel ihalesi" için İBB Meclisi'nden yetki aldı

SONRAKİ HABER

Tarık Akan ölümünün 3. yılında mezarı başında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa