16 Eylül 2019 05:18

AKP önünde eylem yapmak isteyen KHK mağduru Cemal Yıldırım gözaltına alındı

KHK ile ihraç edilen Cemal Yıldırım, işine geri dönme talebiyle AKP Ankara İl Başkanlığı önünde eylem yapmak istedi. Eylemine izin verilmeyen Yıldırım gözaltına alındı.

Ekran görüntüsü, Barış Yarkadaş'ın paylaştığı videodan alınmıştır.

Paylaş

AKP Ankara İl Başkanlığı önünde işe iade edilme talebiyle oturma eylemi yapmak isteyen KHK'li Cemal Yıldırım, gözaltına alındı.

OHAL döneminde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen ve işe iade talebiyle her gün Sakarya Caddesi’nde oturma eylemi yapan Cemal Yıldırım, eylemini AKP Ankara İl Başkanlığı önüne taşıdı.

AKP İl Başkanlığı önüne gelen Yıldırım’ı, polisler “Valilik yasağı” var diyerek engelledi. Polisin engellemesine tepki gösteren Yıldırım, Anayasal hakkını kullanmak istediğini belirterek, “Diyarbakır, Adana ve İstanbul’da bu tarz eylemler yapılıyor. Yaptıklarınız hukuksuz, biliyorum emir ile yapıyorsunuz ama bu eylem benim anayasal hakkım bunu sizde çok iyi biliyorsunuz” dedi.

Yanında getirdiği pankartı açmasına izin vermeyen polis, Yıldırım’ı yaka paça gözaltına aldı. Yıldırım gözaltına alındığı sırada, “Zafer direnen emekçinin olacak”, “Direne direne kazanacağız" sloganlarını attı.

Beş gün boyunca saat 12.00-13.00 arasında eylem yapma kararı alan Yıldırım eylemi AK Parti önüne taşımasına ilişkin, “Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde İçişleri Bakanı’nın gittiği süreçte ben de bir şeyi açığa çıkarmak istedim. Ben üç yıldır sokaklardayım. Bizlerin haklarını ihlal eden AKP iktidarı bir oyun kurmaya çalışıyor. Ben de kurdukları oyunu tersine çevirmek istedim. Ben de KHK’lıyım. Onlar HDP il binasının önüne gidiyorsa ben de AKP il binası önüne gitmeyi en doğal hakkım olarak görüyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Yıldırım, KHK ile ihraç edilmeden önce, Ankara Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğünde çalışıyordu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Çocukları 3 yıldan fazladır tutuklu yargılanan aileler AKP binası önünden kovuldu

SONRAKİ HABER

ABD Komünist Partisi, kuruluşunun 100. yıl dönümünü kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...