15 Eylül 2019 08:42

CHP, 2016'da ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın af talebini kabul etti

CHP Parti Meclisi, 2016'da ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın af talebini görüştü. Oylamaya katılan 51 PM üyesinden 29'u kabul oyu verirken 22 üye ret oyu verdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP Parti Meclisi, 2016 yılının Mart ayında CHP'den ihraç edilen Aylin Nazlıaka'nın af talebini görüştü.

Toplantıya 9 üye katılmazken, oylamaya katılan 51 PM üyesinden 29'u kabul oyu verdi, 22 üye ise ret oyu verdi. Böylece Nazlıaka'nın CHP'ye geri dönüşü oy çokluğu ile kabul edildi.

Alınan kararla Aylin Nazlıaka 3,5 yıl sonra CHP'ye geri dönmüş oldu.

NAZLIAKA: HİÇ KOPMAMIŞTIM

CHP'ye dönüş kararını Gerçek Gündem'e değerlendiren Nazlıaka, şunları söyledi:

"Yaklaşık 4 yıl önce ihraç edildiğim partimden zaten hiç kopmamıştım. Ancak bu bağın yeniden resmi olarak kurulmuş olmasından dolayı da çok mutluluk duyuyorum. Bu kararın verilmesinde etkili olan başta Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, partinin üst karar organına ve bugüne kadar hep benimle dayanışma içerisinde olan tüm partililerimize çok teşekkür ederim.

Aylin Nazlıaka'nın CHP Kadın Kolları Genel Başkanlığında aktif bir görev alması ya da CHP Ankara İl Başkanlığına aday olması bekleniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bardan çıkarılan gençlere işkence iddiası

SONRAKİ HABER

Eğitimin mülteci hali: Kimlik yoksa okul da yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...