15 Eylül 2019 08:16

İsveç Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı turnuvaları boykot ediyor

Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı oyuncuları, Buz Hokeyi Federasyonu'nun taleplerini karşılamamasına tepki göstererek turnuvaları boykot etme kararı aldı.

Fotoğraf: _becaro_/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Paylaş

Murat KUSEYRİ
Stockholm

İsveç Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı oyuncuları, Buz Hokeyi Federasyonu'nun taleplerini karşılamamasına tepki göstererek turnuvaları boykot edeceğini açıkladı.

Federasyon ile oyuncular arasındaki ana anlaşmazlık konusu, oyunculara işten izin aldıklarında maddi kayıpları için yapılan ödemeleri garanti altına alan sözleşmenin süresini doldurması ve Federasyon yöneticilerinin oyuncuların kaybını telafi etmeye yanaşmamaları.

Oyuncular, maçlara ve antremanlara katıldıklarında işyerlerinden izin almak zorunda kalıyor ve gelir kaybına uğruyor. Uğradıkları kaybın federasyon tarafından karşılanmasını talep ediyorlar.

Diğer bir anlaşmazlık konusu da maç ve kamplara seyahatler. Oyuncular, seyahatler için daha fazla kaynak aktarılmasını ve böylelikle seyahat koşullarının iyileştirilmesini talep ediyor.

Kadın oyuncuların ağustos ayında maçları boykot edecekleri sinyalini vermelerinden sonra açıklama yapan Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Anders Larsson, “Bu acı veriyor, kaygı yaratıyor ve İsveç buz hokeyi için iyi değil. Önümüzdeki günlerde bu sorunu çözersek iyi olacak” dedi.

FEDERASYON SÖZÜNÜ TUTMADI

Federasyon yönetimi, daha sonra da kadın oyuncuları temsil eden Sico sendikasına oyuncuların kayıplarının karşılanacağı sözünü verdi.

Dün, sendika ile federasyon arasında yapılan görüşmede, daha önce söz vermesine rağmen federasyon, kadın oyuncuların gelir kayıplarını karşılamayı kabul etmedi. Sico adına görüşmeye katılan Klara Stenberg, “Oyuncular federasyonun önerilerinden pek hoşnut olmadı. Öneride ne gelir kaybının karşılanması ne de sigorta var. Bunlar çözülmesi gereken çok önemli iki sorun” dedi.

Sico yönetimi, oyuncuların bu yılın kasım ayında İsveç’in kuzeyindeki Luleå ilinde düzenlenecek turnuvaya katılmayacaklarını açıkladı.

Turnuvada Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı, Finlandiya, ABD ve Kanada milli takımlarıyla maç yapacaktı. İsveç Buz Hokeyi Federasyonu yöneticileri, sendikadan sözleşme müzakereleri sürerken kadın takımının turnuvalara katılmasını istedi. Ancak bu talep sendika tarafından reddedildi.

İsveç Buz Hokeyi Federasyonu Genel Sekreteri Tommy Boustedt, turnuvayı iptal etmek zorunda kalmalarının çok can sıkıcı olduğunu söyledi. Oyuncuların turnuvaya katılmayı reddetmekle ABD ve Kanada gibi güçlü takımlarla karşılaşma fırsatını kaçırdıklarını öne sürdü.

FEDERASYON YÖNETİCİLERİ SEZON AÇILIŞINA KATILMADI

Kadın oyuncular, federasyon yöneticilerinin sezonun açılışına katılmamasına da tepkili. İsveç Devlet Televizyonu’na konuşan Pernilla Winberg, kadın oyuncuların federasyon yöneticilerinin açılışa katılmaları beklentisi içinde olduklarını belirterek “Eğer bugün yüzlerini gösterselerdi iyi olacaktı” dedi.

Daha önce federasyon yönetimine sert eleştiriler yönelten Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı’nın Kaptanı Erika Grahm ise, federasyon yöneticilerinin açılışa katılmamalarının kendisini şaşırtmadığını söyledi.

“Ama burada bugün inanılmaz derecede çok insan var ve pek çok kişi İsveç kadın hokey takımıyla ilgileniyor ve biz bunu görüyoruz” dedi.

ÖNCEKİ HABER

Belçika dışişleri bakanı hakkında ‘kara para aklama’ soruşturması başlatıldı

SONRAKİ HABER

Kongo Nehri'nde tekne battı, 36 kişi kayıp

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...