15 Eylül 2019 07:44

HDK Eş Sözcüsü Koçyiğit: Hiç kimse AKP ve MHP’nin oyununa gelmemeli

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDK Genel Meclis toplantısında, HDP Diyarbakır İl binası eylem yapan annelere değindi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDK Eş Sözcüsü Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP İl Binası önünde eylem yapan annelerin eylemine değinerek, “Barış iklimini ortadan kaldıranlar yeniden savaşı başlatanlardır. HDP’nin barış merkezi olmasını doğru buluyoruz. Ama hiç kimse AKP ve MHP’nin oyununa gelmemelidir” dedi.

HDK 9’uncu dönem 4’üncü Genel Meclis toplantısını İstanbul’da yaptı. Toplantıya HDK Eş Sözcüleri Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sedat Şenoğlu, HDK meclis yöneticileri ve delegeler katıldı. Toplantının açılış konuşmasını Gülistan Kılıç Koçyiğit yaptı.

12 Eylül faşist darbe sistemini kınayan Koçyiğit, “Darbe mekaniği devam ediyor. 15 Temmuz’dan beri ülke darbe sistemi ile yönetilmeye devam ediyor. Belediyelere atanan kayyumlarda darbe sisteminin devamıdır. Darbe mekaniğine karşı direnişteler de sürüyor. HDP’yi  kriminize  etme amacını güdüyorlar ama çabaları beyhudedir” dedi.

HDP İl Binası önünde bulunan annelerin oturduğu yerin yanlış olduğunu söyleyen Koçyiğit, “Barış iklimini ortadan kaldıranlar yeniden savaşı başlatanlardır. HDP’nin barış merkezi olmasını doğru buluyoruz. Buna anlam biçmek gerekiyor. Ama hiç kimse AKP ve MHP’nin oyununa gelmemelidir. AKP’li bakanların HDP önünde bulunması iyi bir sonuçtur. Biz devletin iflas ettiğini söylemiştik. 18 yıldır iktidarda olanlar HDP’nin kapısında oturuyorsa bu iyi bir sonuçtur, HDP çözümün adresidir” diye konuştu.

Roboskî’de katledilen çocukların anneleri ile Barış Anneleri ve  Cumartesi Anneleri’ni de hatırlatan Koçyiğit, “Bu iktidar Cumartesi Anneleri’ni, Barış Anneleri’ni darp eden bir anlayışın savunucusudur. AKP’nin bu kirli politikalarına karşı set çekmeliyiz” dedi.

Kayyum atamalarına da değinen Koçyiğit, “Kayyum darbesinden beri mücadele eden arkadaşlarımız var. Leyla Güven üzerinde bir baskı yaratılmak isteniyor. HDK olarak DTK’nin yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. AKP, HDP’nin Türkiye’nin batısı ile kurmak istediği demokrasi ittifakını bozmak istiyor. Kürtsüz bir nizam kurmak istiyor. Kürtleri bir yere entegre etme çabası var. Bu aklın ne olursa olsun işe yaramayacağını göreceğiz” ifadelerini kullandı. (İstanbulMA)

ÖNCEKİ HABER

Kütahya'da orman yangını: 8 hektar çam ormanı zarar gördü

SONRAKİ HABER

Cenazesi 35 gündür verilmiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...