15 Eylül 2019 07:34

HDP heyeti Avrupa’da temaslarda bulunacak

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığındaki HDP heyetinin 16-18 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da çeşitli temaslarda bulunacağı belirtildi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli başkanlığında Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, Hukuk Komisyonu Sözcüsü Ayşe Acar Başaran ve Mardin Milletvekilimiz Pero Dündar’dan oluşan heyet 16-18 Eylül tarihleri arasında Avrupa’da çeşitli temaslarda bulunacak.

HDP Basın Bürosundan yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “16 Eylül’de Strazburg’daki halk buluşmasına katılacak olan Temelli ve beraberindeki heyet, 17 Eylül’de Avrupa Parlamentosu’nda Avrupa Parlamentosu Kürt Dostluk Grubu ve Avrupa Parlamentosundaki siyasi parti grupları ile görüşmeler gerçekleştirecektir. Heyetimiz aynı gün AP’de bulunan farklı siyasi grupların katılımı ile bir basın toplantısı düzenleyecektir. Yapılacak olan görüşmelerde, siyasal gelişmeler, bölgesel sorunlar, Türkiye AB ilişkileri, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve kayyum darbesi gibi güncel konular ele alınacaktır. Temelli ve beraberindeki heyet 18 Eylül günü, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi’nde görülecek olan Selahattin Demirtaş duruşmasını takip edecektir. Temaslarını tamamlayan HDP heyeti 18 Eylül günü Türkiye’ye dönecektir.”

HDP’NİN İSTANBUL KONGRESİ 3 KASIM’DA YAPILACAK

Diğer yandan HDP İstanbul İl Örgütü 3. Olağan Kongresi, “Umut ve cesaretle örgütlenelim faşizmi yenelim” sloganıyla ile 3 Kasım’da Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde yapılacak. Kongreye ilişkin HDP İstanbul Kongre Koordinasyonu yarın saat 11.00’de basın açıklaması yapacak. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Esad Ankara'daki üçlü zirve öncesi genel af ilan etti

SONRAKİ HABER

Kütahya'da orman yangını: 8 hektar çam ormanı zarar gördü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa