15 Eylül 2019 07:00

CHP’li Seyit Torun: “Fatsa’da madene yakın köylülerin suyu çamur akıyor”

Fatsa'da ormanlık alan içerisinde yer alan maden sahasında incelemelerde bulunan CHP'li Seyit Torun: Maden arama sondajları, bölgenin daha önce temiz olan kaynak sularını çamur haline getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçesinde ormanlık alan içerisinde yer alan maden sahasında incelemelerde bulundu

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Fatsa’da ormanlık alan içerisinde yer alan maden sahasında ve yakın köylerde incelemelerde bulundu. Bahçeler mahallesinde köylüler Torun’a, maden sonrası doğanın ve suyun değiştiğine dair şikayetlerini paylaştı. Torun,  “Yıllardır kullandıkları içme suyunun artık çamur gibi aktığını anlattılar. Ben de şebeke suyu ile bölgenin içme suyu arasındaki farkı gözlerimle gördüm. Köylüler daha önce sularının tertemiz olduğunu ve yıllarca kullandıklarını söylüyor. Maden arama sondajları burada suyu kirletmiş, bazı bölgelerimizde suyu hep kaybetmiş” dedi.

YETKİLİLER "ZARAR VERMEDİK" İDDİASINDA

Maden bölgesindeki yetkililerin doğaya ve insana zarar vermedikleri yönünde açıklamalarda bulunduğunu söyleyen Torun, “Buna teknik incelemeler karar verir ancak, o kadar geniş alanın maden için açılması bile başlı başına doğaya zarar vermektir” dedi.

"SEBZELERİMİZ ÇÜRÜYOR"

Madene giden yolun köyden geçtiğini ve ağır tonajlı araçların yolları bozduğunu belirten Torun,  hiçbir iyileştirme yapılmadığını ve bu durumun can güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğunu söyledi. Torun, “Bahçelerdeki sebzeler üzerinde gözle görünür değişiklikler var. Köylüler çürüyen sebzelerini gösterdi. Madenden önce böyle şeyler yaşanmadığını anlattılar. Her iki tarafı da dinledik. Açık olarak vatandaş suyu kullanılamaz hale gelmiş. Vatandaşın burada çözüme ihtiyacı var” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Alman Tıp Ödülü Avrupa'da yapay kalp nakli yapan ilk kadın cerrah Dilek Gürsoy'a

SONRAKİ HABER

Çorlu tren faciasında oğlunu kaybeden Mısra Öz Sel'den Gülben Ergen'e tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa