15 Eylül 2019 06:13

"AVM ve zincir marketler esnafı zorluyor"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: 400’ün üzerinde AVM, 36 binin üzerinde zincir market her ay cirosunu artırırken bu durum esnafımızı zor durumda bırakıyor.

Fotoğraf: Pixabay (Arşiv)

Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken AVM ve zincir marketlerin cirolarını her ay artırırken esnafı daha da zor duruma soktuğunu vurguladı.

Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, “Ülkemizde 400’ün üzerinde AVM, 36 binin üzerinde zincir market her ay cirosunu artırırken bu durum esnafımızı zor durumda bırakıyor. Neredeyse her ilimizde olan, hatta büyükşehirlerde ihtiyacın çok üzerinde olan AVM’ler ile mantar gibi her sokak başına açılan zincir marketlerin sayıları ile çalışma saatlerine bir düzenleme getirilmeli. En önemlisi zincir marketlerin açılışları bir kurala bağlanmalı” dedi.

Zincir marketlerin de AVM’lerin de cirolarını artırırken esnafa zarar verdiğine dikkat çeken Palandöken, “Bu yıl AVM ciroları ocakta yüzde 9, şubatta yüzde 18, martta yüzde 22, nisanda yüzde 14, mayısta yüzde 23, haziranda yüzde 19 ve temmuzda yüzde 14 arttı. Bununla birlikte ülke genelinde sayıları ise 400’ün üzerine çıktı. Her ay cirolarını artırırken aynı zamanda yeni AVM inşaatları da başlıyor. Görüntü kirliliğinin yanı sıra, esnafımızın ekmeğini bölüyorlar. Nüfusa oranla en az esnafın, AVM sayısı en çok olan 3 büyükşehir yani İstanbul, Ankara, İzmir’de olması da bu durumun en açık örneğidir. Yine en önemlisi bir diğer konu ise zincir marketler de aynı şekilde her sokağa yan yana üç beş tane açılıyor. 1 kişiye ait 10 bin market var. Bu kabul edilemez” diye konuştu.

Açılış sayıları ile saatlerine bir düzenleme gelmediği sürece AVM ve zincir marketlerin esnafı olumsuz etkilemeye devam edeceğini hatırlatan Palandöken, “Çok uzun yıllardır gerçekleşmesini talep ettiğimiz bir konu, AVM’lerin ve zincir marketlerin açılış konumları, açılış sayıları ve çalışma saatlerinin düzenlenmesi” dedi. (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Çeltik üreticisi dertli: Ürünü maliyetine satamıyoruz

SONRAKİ HABER

Boşanma aşamasındaki eşine bıçakla saldırırken araya gireni öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa