14 Eylül 2019 08:41

Menemen'de Milli Eğitim yaya bıraktı belediye sahip çıktı

Menemen Belediyesi, taşımalı eğitimdeki ücretsiz servislerin minibüs var diye kaldırılması nedeniyle mağdur olan öğrencilere servis sağladı.

Fotoğraf: Nevra Üçkaç/DHA

Paylaş

İzmir’in Menemen ilçesinde kırsal mahallelerde yaşayan öğrenciler, milli eğitimin taşımalı eğitimdeki ücretsiz servisleri kaldırması nedeniyle bu yıl okula başlayamadı. Servisler kaldırıldığı için bir haftadır okula gidememelerine isyan eden öğrenciler ise “Hem çocuklar okusun diyorlar, hem de bizim servisimizi kaldırıyorlar. Biz okumak istiyoruz” diye konuştu. Menemen Belediyesi ise çocukların eğitim hakkından mahrum kalmaması için yıl boyunca servis hizmeti sunacağını açıklayarak öğrencileri ortada bırakmadı. 

“40 ÖĞRENCİ BİR MİNİBÜSE SIĞAR MI?​”

Büyükşehir yasasına göre mahalle statüsüne geçirilen Menemen’in Alaniçi, Beyköy ve Çaltı köylerinde toplu ulaşım hizmeti bulunmadığını söyleyen Çaltı Mahallesi Muhtarı Kamil Eser, köylerinde 18 öğrencinin bu yıl okula gidemediğini söyledi. Bu yıla kadar köylerine öğrenciler için her gün ücretsiz servis geldiğini anlatan Eser “Bu sene kaldırıldı. Bir köye minibüs çalışıyorsa o köye servis veremeyiz dediler. Bu sorun bizim gibi Beyköy ve Alaniçi’ni de kapsıyor. 3 köye günde 4 kez, 15 kişilik tek bir minibüs çalışıyor. Bu 3 köyde yaklaşık 40 tane öğrenci var. Bu minibüse nasıl sığacaklar” diye sordu.

BELEDİYE SAHİP ÇIKTI

Velilerin çaresizliğini, öğrencilerin ise isyanını duyan Menemen Belediye Başkanı Serdal Aksoy, çocukların pazartesi günü okullarına belediyenin tahsis ettiği servislerle gidecekleri müjdesini vererek “Bir dolmuşta 40 öğrenci taşınmaz. Servisimizi ayarladık. Çocuklarımız okula geç kalma sorunu yaşamadan, sağlıklı koşullarda güven içinde derslerine yetişecekler” dedi. (İzmir/EVRENSEL)


VELİLER GÜVENLİKTEN, SERVİSÇİLER İSE KORSANDAN DERTLİ

Yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrenci servisi kazaları ve servis araçlarının güvenliği bir kez daha gündeme geldi.

İki yıl önce İzmir’in Çiğli ilçesinde kreşe giderken serviste unutulduğu için havasızlıktan ölen 3 yaşındaki Alperen Sakin’in babası Serkan Sakin, okul açıldığı zaman yapılan denetimlerin yıl boyunca sürmesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu: “Servis kazaları yeniden başladı. Annelerin babaların canları yine yandı. Evlatlarımız kazalarda can verdi. Okul açıldığı sırada yapılan denetimler, yıl boyunca devam etmeli. Kızım da servisle gidiyor. Aynı şoförün götürüp getirmesine dikkat ediyorum.”

VELİLER TEDİRGİN

Çocuğumu servisle okuluna gönderen velilerden Betül Altındağ, çocuğunun ayakta durup durmadığına, hosteslerinin olmasına, aynı saatte gelip gitmesine ve servisin güvenli olmasına dikkat ettiğini anlatarak “Ben oğluma da belli etmeden, onu ürkütmeden soruyorum. Sürücünün kurallara uyup uymadığını sorguluyorum” diye konuştu.

İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı ise bu işi korsan yapanlar nedeniyle mesleklerinin itibar kaybına uğradığını ileri sürerek “Eğitim almayan şoförümüz, kayıtlı olmayan aracımız yok” dedi. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

DEÜ GSF öğrencileri: Kolektif işleyişle sanat üretiyoruz

SONRAKİ HABER

Dr. Kerim Has: Cihatçı gruplar Türkiye içine doğru süpürülecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...