14 Eylül 2019 03:52

Ankara Barosu cezaevlerindeki hak ihlalleriyle ilgili çalışma başlattı

Ankara Barosu cezaevlerindeki hak ihlallerinin kendilerini bildirilmesi ve bunlarla mücadele yürütülebilmesi için çalışma başlattı.

Fotoğraf: ChangTing/Flickr 

Paylaş

Ankara Barosu Cezaevi Komisyonu, cezaevlerindeki hak ihlallerine karşı çalışma başlattı. Komisyon, hak ihlallerine ilişkin başvurmak isteyenlere kolaylık sağlayabilmesi için form hazırlarken, tutuklu ve hükümlülerin şikayetlerini mektupla bildirmesi yeterli olacak.

Ankara Barosu Cezaevi Komisyonu, cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerini kayda almak için çalışma başlattı. Bildirilen hak ihlalleri üzerine gerekli işlemlerin başlatılması ve tespit edilen ihlallerin sona ermesi için hukuki mücadele yürütülebilmesi amacıyla başvuruları bekleyen komisyon, Ankara Barosu’nun internet adresi üzerinden ulaşılabilen bir form hazırladı. Cezaevlerinden tutuklu ve hükümlülerin ise yaşadıkları ya da tanık oldukları hak ihlallerini bildirmeleri için baroya mektup yazmaları yeterli olacak. Tutuklu ve hükümlüler şikayetlerini “Ankara Barosu Başkanlığı Adliye Sarayı 5.Kat Sıhhiye/ANKARA” adresine ulaştırabilirler.

"İHLALLERİN SONA ERMESİ İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ"

Ankara Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı Sercan Aran komisyon olarak cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerinin raporlanması ve bu ihlallerin sona ermesi için mücadele ettiklerini vurguladı. Yeni dönemde hak ihlallerine ilişkin başvurmak isteyenlere kolaylık sağlayabilmesi için başvuru formu hazırladıklarını belirten Aran, “Sadece mahpusların değil, dışarıdaki yakınlarının, müdafilerin, cezaevlerinde hak ihlaline tanık olup çıkmış kişilerin de başvurularını bekliyoruz. Onlar için bir form hazırladık” dedi. Tutuklu ve hükümlülerin de bu çalışmadan haberdar olmasının önemli olduğunu vurgulayan Aran, “Mahpusların bu formu temini mümkün olmayacağından komisyona mektupla şikayetlerini iletebilirler” dedi.

İlgili forma buradan ulaşılabilirsiniz.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkçe Rap'in dikkat çeken 5 protest şarkısı

SONRAKİ HABER

Mülkiye Eğitim Merkezi atölyelerine kayıtlar başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...