14 Eylül 2019 00:35

Lüks makam araçlarını, 31 Mart-23 Haziran seçimleri arasında iade etmişler

Yenikapı’da “Lüks makam araçları yok, nerede” deniyordu, yanıtı ortaya çıktı. AKP’li yönetim, lüks araçları 2 seçim arasında apar topar kiraladıkları şirketlere iade etmiş.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Yenikapı’da günlerce sergilenen İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesindeki ihtiyaç fazlası araçlarla ilgili sorulan “Lüks makam araçları nerede” sorusunun yanıtı ortaya çıktı. Araçların 2 seçim arasında AKP’li yönetim tarafından apar topar kiralandıkları şirketlere iade edilmiş. İade edilen 524 aracın 104’ü lüks araç kategorisinde yer alıyor. 

YENİKAPI’DAKİ ARAÇLARIN ARASINDA “LÜKS ARAÇ YOK” DENMİŞTİ

İBB’ye bağlı kuruluşlar İETT, İSKİ ve 28 iştirak şirketlerinde ihtiyaç fazlası olarak nitelendirilen 730 araç geçen günlerde Yenikapı Miting alanında sergilendi. Günlerce süren tartışmalarda AKP’liler sergilenen araçların hizmet araçlarını olduğunu, aralarında lüks makam araçlarının bulunmadığını söylemişti.

AKP’Lİ YÖNETİM LÜKS ARAÇLARI 31 MART-23 HAZİRAN ARASINDA İADE ETMİŞ

Cumhuriyet’ten Hazal Ocak’ın haberine göre; ‘kayıp’ lüks araçların bilgisi ortaya çıktı. Araçların, 2 seçim arası (31 Mart-23 Haziran seçimleri arasında) önceki yönetim tarafından iade edilen araçlar arasında yer aldığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre 524 araç apar topar 2 seçim arasında şirketlerine iade edildi. Bu araçlar arasında lüks otomobiller de yer alıyor. 524 araç arasında lüks araç kategorisine giren 31 tane Opel Insignia, 15 tane Skoda SüperB, 37 tane Volkswagen Passat ve 18 tane de Caravelle 8+1 marka araç var. Bu araçların çoğunlukla mayıs ayında iade edildiği görülüyor. Arabaların modelleri 2015 ile 2018 yılı arasında değişiyor. Volkswagen Passat marka arabaların bir kısmı 2018 model. Listede bu lüks araçların dışında 175 tane Renaolt Clio Sport, 57 tane ise Renault Megane gibi başka markalardan araçlar da var.

“MALİYETLERİ HESAPLAYACAĞIZ”

İBB CHP Grup sözcüsü Tarık Balyalı “Sergilenen araçları beğenmeyip lüks makam aracı arayanlar 2 seçim arası iade edilen bu araçlara bakabilir. Bu araçların kimler tarafından kullanıldığını araştıracağız. Maliyetlerini hesaplayacağız. İstanbul halkının parası nasıl lüks araç kiralamalarıyla çarçur edilmiş ortaya çıkaracağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Muğla'nın Ortaca ilçesinde çıkan orman yangını kısmen kontrol altına alındı

SONRAKİ HABER

Ayhan Bilgen: Demek ki Kars'ı yönetmek Amerika'yı yönetmekten zor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...