13 Eylül 2019 14:41

Mecitözü Müftüsü, Eğitim Sen Başkanını polis zoruyla okuldan attırmaya çalıştı

Mecitözü Müftüsü, Mecitözü Yatılı Bölge Okuluna sendikal çalışma için giden Eğitim Sen yöneticilerini polis çağırarak okuldan attırmaya çalıştı.

Fotoğraf: Google Streetview

Paylaş

Mecitözü Müftüsü İsmail Ersoy, Mecitözü Yatılı Bölge Okuluna sendikal çalışma için giden Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül ve yönetim kurulu üyesi Ali Ekber Beyaz’ı polis çağırarak okuldan attırmaya çalıştı. Eğitim Sen konuyla ilgili müftü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Mustafa Gül konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Mecitözü’ye sendikal çalışma için gittiklerinde tüm öğretmenlerin Mecitözü Yatılı Bölge Okulunda seminer çalışmasına katılacağını öğrendiklerini belirterek öğretmenler bir arada iken yeni eğitim öğretim yılında başarı dileklerini iletmek için okula gitmeye karar verdiklerini söyledi.

Şube Başkanı Gül, “Okul Müdürünün odasına girerek kendimizi tanıtıp arkadaşlarımıza birkaç dakika iyi dileklerimizi iletmek istediğimizi söyledik. O sırada odada bulunan ve seminer sunumu için görevlendirilmiş Mecitözü İlçe Müftüsü İsmail Ersoy kesinlikle yapamayacağımızı söyledi. Biz de bizi engelleme yetkisi olmadığını Anayasanın, yasaların ve başbakanlık genelgeleri gereğince okullarda sendikal çalışma yapabileceğimizi söyleyerek odadan çıktık” sözleriyle müftünün tutumunu anlattı.

Henüz seminer başlamadan salona gittiklerini anlatan Gül, yeni eğitim öğretim yılı için iyi dileklerini anlattıklarını ve ardından bir iki dakika sendikal gündeme değinip salondan çıktıklarını söyledi. Bu sırada biri polis üniformalı, diğeri de polis olduğunu iddia eden ve ısrarlarına rağmen kimlik göstermeyen iki kişinin yanlarına gelerek okuldan uzaklaşmalarını istediğini belirten Gül, polislere sendikal faaliyetini engelleyemeyeceklerini, suç işlediklerini söylediklerini anlattı.

“MECİTÖZÜ MÜFTÜSÜ ORTAMI PROVOKE ETMİŞTİR”

 “Türkiye’nin en köklü sendikası olarak okulları, işyerlerini ziyaret etmek için hiç kimseden izin alacak değiliz” diyen Gül şöyle devam etti:

“Yasalar bu yetkiyi bize zaten vermiştir. Mecitözü Müftüsünün bizi meslektaşlarımızın gözünün önünde, okula polis çağırarak attırmaya çalışması ne haddine? Okullar müftülerin değil, biz eğitim ve bilim emekçilerinin iş yeridir. Hiç kimse bir sendika başkanını, temsilcisini eğitim ve bilim emekçileri ile bir araya gelmesini engelleyemez. Eğitim Sen Çorum Şubesi olarak, yasal hakkımızı kullanmamızı engelleyen, polisi yanlış yönlendiren, toplantıyı provoke eden Mecitözü Müftüsü İsmail Ersoy hakkında buradan suç duyurusunda bulunuyoruz. Yetkilileri gerekeni yapmaya davet ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Erdoğan: Yargının gücü benim elimde mi, böyle saçmalık olur mu, yargı bağımsızdır

SONRAKİ HABER

Şanışer’den "FETÖ’cü, PKK’lı" iddialarına "Aşılmaz Yollar"lı yanıt

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...