13 Eylül 2019 11:36

Cargill direnişine fıskiyeli sabotaj: İşçilerin nöbet alanı fıskiyelerle sulandı

Sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve 514 gündür direnişte olan Cargill işçilerinin nöbet alanı fıskiyelerle ıslatıldı. CHP'li Mahmut Tanal olaya tepki gösterdi.

İşçilerin paylaştığı videodan ekran görüntüsü.

Paylaş

ABD’li Cargill firması tarafından işten çıkarılan işçilerin nöbet alanı, bahçe sulama fıskiyeleriyle ıslatıldı. 514 gündür haklarını arayan emekçiler ve dün gece onlarla birlikte alanda sabahlayan CHP’li Mahmut Tanal, bu duruma tepki gösterdi.

Amerikalı gıda firması Cargill tarafından sendikalaştıkları için işten çıkarılan ve mahkemenin işe iade kararına rağmen işbaşı yaptırılmayan işçilerin Ataşehir’deki Cargill Genel Merkezi önündeki nöbet alanı, çim sulama fıskiyeleriyle ıslandı. Oturdukları sırada sulama sisteminin çalıştırılmasına tepki gösteren emekçiler, doğrudan kendilerini ıslatan fıskiyelerin ucunu 5 litrelik su bidonlarıyla kapattı.

İŞÇİLERLE SABAHLAYAN TANAL: BİZİ YILDIRAMAYACAKLAR

Dün gece Cargill işçileriyle birlikte nöbet alanında sabahlayan CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, işçilerin konakladığı alanın dibindeki su fıskiyelerinin çalıştırılmasını masumane bir eylem olarak görmediğini söyledi. Sabah İstanbul’da yağmurun çiseleyerek yağdığını, havanın serin geçtiğini belirten Tanal, “Sulama gerektirmeyen bir günde suyu açtılar. Fıskiyeler öyle ayarlanmış ki, oturduğumuz alanı ıslatıyor. Bizim Cargill işçilerine destek için gelmemiz ve alanda sabahlamamızla birlikte adeta daha fazla kalabalık olmasın, insanlar gelmesin diye özel bir çaba harcanıyor. Ancak emekçilerin karda, kışta, yağmurda, çamurda direnmeyi göze aldığını unutuyorlar. Cargill işçilerinin yanındayız. Bizleri yıldıramayacaklar” dedi.

İSKİ’Yİ GÖREVE ÇAĞIRDI

Cargill Genel Merkezi’nin bulunduğu Palladium İş Merkezi’nin önündeki çimlerin sulama sisteminin uygunluğunun kontrolü konusunda İSKİ’yi göreve davet eden Tanal, “Birincisi, o çimler içme suyuyla mı sulanıyor, yoksa kuyu suyuyla mı sulanıyor? İkincisi, kullanılan su içme suyuysa bu yönetmelik gereği yasaktır. Üçüncüsü, kuyu suyuysa kuyunun ruhsatı var mı, sayaç takılı mı? Atık su bedeli ödeniyor mu? Bu konuda İSKİ’yi göreve çağırıyorum” ifadelerini kullandı.

CARGILL İŞÇİLERİNİN DİRENİŞİ SİYASİ BİR EYLEM DEĞİL

İşten çıkarılan Cargill işçilerinin siyasi bir eylem yapmadıklarını kaydeden Tanal, “Bu insanların kavgası ekmek kavgasıdır. Ortada siyasi bir eylem yok. Evlerine ekmek götürme mücadelesi veriyorlar. Haksız şekilde işleri ellerinde alındı. Cargill işçilerinin direnişi diğer eylemlerle karıştırılmamalıdır” şeklinde konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

2019 çiftçi için kara yıl oldu: Mahsulden önce borç filizlendi

SONRAKİ HABER

H&M işçileri greve çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...