13 Eylül 2019 06:29

İlkokula maddi yardımda bulunan JES şirketi kendisi için teşekkür pankartı astırdı!

Aydın'daki bir ilkokula maddi yardımda bulunan JES şirketinin kendisi için astırdığı teşekkür pankartı tepkiler üzerine kaldırıldı.

Fotoğraflar: Şennur Efe

Paylaş

Özer AKDEMİR
İzmir

Aydın'da jeotermal şirketin ilkokul bahçesinin duvarına astırdığı teşekkür yazısı, tepkiler üzerine kaldırıldı. GÜRİŞ Şirketinin Aydın Efeler ilçesi Güzelhisar İlkokuluna yaptığı yardımlar nedeniyle kendisinin yapıp okulun giriş duvarına astığı "GÜRİŞ İnşaat Mühendislik A. Ş.ye katkılarından dolayı teşekkür ederiz" pankartına AYÇEP üyesi veliler tepki gösterdi. Dün okulun girişine asılan pankartı gören AYÇEP'li veliler İlçe Milli Eğitim Müdürü, Okul Aile Birliği ve Okul Müdürlüğünü arayarak JES şirketinin Aydın'da yarattığı çevre ve sağlık sorunlarına dikkat çekip pankartın kaldırılmasını istediler. 

PANKART SABAH KALKTI

Akşam saatlerinde olan bu görüşmelerin ardından sabah okul müdürü ile görüşmeye giden AYÇEP'liler pankartın kaldırıldığını gördüler. Okul müdürü ile görüşen AYÇEP'liler, JES'lerin yöredeki tarım, çevre, sular ve havaya verdiği zararları aktaran ve çocukların sağlıklı bir gelecek içinde büyüyebilmesi için JES'lerin kapatılması gerektiğini belirttiler. Okul müdürü GÜRİŞ şirketinin okulun taban döşemelerini yaptığını, bütçelerinin yetmemesi nedeniyle şirketlerin bu türden yardımlarını kabul etmek durumunda kaldıklarını, amaçlarının çocukların daha iyi koşullarda öğrenim görmesi olduğunu söyledi. Okulların yeterli bütçe ayrılmaması nedeniyle şirketlere mahkum edilmesini eleştiren AYÇEP'liler, "Hiçbir bina, araç gereç çocuklarımızın sağlığından daha önemli olamaz" dediler. Okul Müdürü AYÇEP'lilere bundan sonra bu konularda daha duyarlı olacaklarını söyledi. 

ÖNCEKİ HABER

Hakkari Valiliği 5 bölgeyi ikinci kez "özel güvenlik bölgesi" ilan etti

SONRAKİ HABER

Cargill’de direniş sürüyor, CHP'li Tanal geceyi işçilerle geçirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...