13 Eylül 2019 06:00

Diyarbakır’da kafasına düşen bir parça ile 11 yaşındaki çocuk ağır yaralandı

Diyarbakır Bağlar’da inşaattan düşen bir parça başına isabet eden 11 yaşındaki bir çocuk ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cengiz Anıl BÖLÜKBAŞ
Diyarbakır

Diyarbakır’da bir binada devam eden dış cephe yalıtımı sırasında kafasına düşen bir parça ile ağır yaralanan 11 yaşındaki H.T.Y. yoğun bakımda. Evrensel’e konuşan amcası Ömer Yavuz Y, “Malzemeleri 4. kattan aşağıya atıyorlar. Önlem olarak branda bile konulmamış. Çocuk markete gidiyor. Çıkarken atılan parça çocuğun kafasına geliyor. Hiçbir güvenlik önlemi yok” dedi.

Diyarbakır Bağcılar Mahallesi Yenihal Caddesi’nde 9 Eylül Pazartesi günü saat 13.30 sıralarında evinin altındaki markete alışveriş yapmak için giden 11 yaşındaki H.T.Y. binada devam eden dış cephe yalıtımı inşaatı sırasında kafasına düşen sökülen parça ile ağır yaralandı. Sol omzunda iki kırık oluşan ve parçalı kırık sebebiyle kafa travması geçiren H.T.Y. hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi devam eden H.T.Y’nin yoğun bakımda tedavisi sürüyor.

‘MALZEMELERİ 4. KATTAN AŞAĞIYA ATIYORLAR’

H.T.Y’nin amcası Ömer Yavuz Y, inşaat sırasında hiçbir önlemin alınmadığını, kontrolsüz yapılan inşaata dair hiçbir kontrol olmadığını söyledi. Montajlama sırasında hiçbir önlemin alınmadığını belirten Yetiş, “Üzerinde asansör ve ip yok. Malzemeleri 4. kattan aşağıya atıyorlar. Önlem olarak branda bile konulmamış. Çocuk markete gidiyor. Çıkarken atılan parça çocuğun kafasına geliyor. Hiçbir güvenlik önlemi yok. Market açık ama onlar da hiçbir önlem aldırmıyor. Çocuk hâlâ yoğun bakımda. Hayati tehlikesi devam ediyor. İlacını kestiler uyanması için ama hâlâ uyanmadı” dedi.

‘KAZA DEĞİL CİNAYET’

Olayda birçok kişinin sorumluluğu olduğunun altını çizen Yetiş, “Burada bina yönetiminin, müteahhidin, marketin ve belediyenin ihmali var. Kontrolsüz yapı yapılıyor ama belediye kontrol etmiyor. İş güvenliği firmasının da ihmali var. İş güvenlik firması müteahhit firmanın altında elamanı gibi çalışıyor. Bir yasa çıkardılar. Devlet sorumluluğu bunlara attı ama sonuçları böyle oluyor. Bu bir kaza değil cinayettir. Çocuk uyanmayabilir. Uyanırsa da nasıl uyanacağını bilmiyoruz çünkü çok kötü bir yaralanmaydı. Hemen ameliyata alınmasına rağmen hayati riski devam ediyor” ifadelerini kullandı.

İSİG: ÖNLEM ALINMAMIŞ

İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Diyarbakır Meclisi de Twitter hesabından olaya dair açıklama yaptı. Olayın nasıl yaşandığını hatırlatan İSİG, “İşi yapan firma iş güvenliği önlemi almamış. AVM önlem almamış ve açık. Yetkililer çalışma izni vermiş” diyerek, başka olayların yaşanmaması için hesabının sorulması gerektiğini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

46 AP milletvekilinden Erdoğan’a ortak mektup: Baskılara son verin!

SONRAKİ HABER

Bursa Kadın Platformu kadına yönelik şiddete karşı acil taleplerini açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...