13 Eylül 2019 04:45

Kayseri 2'nci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğündeki işten atmalar protesto edildi

Kayseri’de Türk Harb-İş üyeleri 2'nci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde çalışan iki işçinin tazminatsız işten atılmasını protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Türk Harb-İş üyeleri Kayseri 2'nci Ana Bakım Fabrika Müdürlüğünde çalışan Mehmet Topaç ve Hüseyin Kevencioğlu adlı işçilerin tazminatsız işten atılmasını protesto etti. Türk Harb-İş Kayseri Şube binası önünde toplanan işçiler “İş Ekmek Özgürlük”, “Ekmeğe uzanan eller kırılsın”, “İşyerlerinde mobbinge hayır” dövizleri açtı; fabrika müdürüne tepki gösterdi.

Kayseri Şube Başkanı Özgür Özsoy’un kısa konuşmasının ardından söz alan Türk Harb-İş Genel Başkanı Başkanı Bayram Bozal, toplusözleşmede disiplin cezalarının ‘sırayla verilmesi’ öngörülmesine rağmen son zamanlarda sıralı cezaların takip edilmeksizin üst seviyede cezalar verildiğini söyledi.

Fabrikadaki amirlerin işçiler üzerinde tehditlerle baskı kurduğunu vurgulayan Bozal, “İşten atılan bu kardeşlerimize, Mesleki Yeterlilik Belgesini almalarına rağmen belgeleri yok sayılıp aynı nitelikte belge aldırılması için baskı ve mobbing uygulanmıştır” dedi. Sendika olarak kötü niyetli ve hukuk dışı uygulamayı kınadıklarını ifade eden Bozal, “Bunca yıl Milli Savunma Bakanlığı çatısı altında çalışan, alın terini döken bu insanlar, küçük bir anlaşmazlığın sonucu adeta yüz kızartıcı bir suç işlemiş gibi muamele görerek tazminatsız bir şekilde işten çıkarılmıştır. Böyle haksız uygulamalar karşısında işimizi, ekmeğimizi ve ekmeğimizi koruma hakkımızı kararlılıkla sürdüreceğimizi bir kez daha ilan ederken yapılan bu haksız iş akdi feshinin yargıdan döneceğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

HDP Sözcüsü Kubilay: İl binamız önündeki anneleri Meclis’e davet ediyoruz

SONRAKİ HABER

KOSGEB davasında karar: Eski Başkan Mustafa Kaplan'a 8 yıl hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa