13 Eylül 2019 04:24

Ankara Emek Gençliği: İndirimli tarife işçi, işsiz ve öğrenci gençleri kapsasın

Emek Gençliği, Ankara’da ulaşım zammına karşı çağrıda bulundu: İşçi, işsiz ve öğrenci gençliği kapsayacak ‘genç tarife’ uygulansın.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Ankara Emek Gençliği ulaşıma gelen yüksek zam oranları sonrası yazılı açıklama yaparak işçi, işsiz ve öğrenci gençliği kapsayacak indirimli “genç tarife” uygulanmasını istedi. Açıklamada, ekonomik krizin okulların açılmasıyla kendini daha da hissettirdiği koşullarda, ulaşım zamlarının gençleri oldukça zorladığına dikkat çekildi.

“KRİZİN FATURASI YİNE HALKA YÜKLENİYOR”

2 Eylül itibariyle tam basım biletlerin 2,50 TL’den 3,25 TL’ye çıktığı, öğrencilere ise 200 basım limitli 60 TL’lik aylık abonman kart getirildiği hatırlatılan açıklamada, “Artan giderler nedeniyle ‘zorunlu’ olarak getirildiği söylenen zamlar göstermektedir ki krizin faturasını ödemek yine işçi ve emekçilerin payına bırakılmıştır. Belediyenin geçmişten kalma ve dönem içerisindeki hesap zararları halkın omzuna yüklenmektedir” denildi.

Açıklamada, minibüslere gelen zamlara da dikkat çekilerek 2 lira olan  indirimli tarifenin yalnızca ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsaması nedeniyle üniversite öğrencileri, üniversiteye yeniden hazırlanan gençler ile işçi ve işsiz gençlerin 3,5 lira olan tam ücret ödemek zorunda kaldığı ifade edildi.

‘TCDD TARİFESİ ÖRNEK ALINSIN, KRİZİN YÜKÜNÜ REDDEDİYORUZ’

Ankara Büyükşehir Belediyesinin ulaşım sorununu gençler için bir bütün olarak ele alması gerektiği belirtilen açıklamada, TCDD’nin 13-26 yaş aralığını kapsayan “genç tarife” uygulaması örnek gösterilerek gençliğin tüm kesimlerini kapsayacak ve tüm ulaşım araçlarında geçerli olacak indirimli bilet uygulamasına geçilmesi istendi:

“Belediyenin eski ve yeni dönemdeki hesap zararlarını Ankaralı gençler olarak ödemeyeceğiz. Krizin yükünü reddediyoruz, ulaşıma zammın olmasını istemiyoruz! Ulaşım hakkı gençliğin tüm kesimleri düşünülerek ele alınmalıdır. Ankara Emek Gençliği olarak tüm gençliği krizin faturasını bizlere kesilmesini reddetmeye ve geleceğimize sahip çıkmak için mücadeleye çağırıyoruz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Uzaklaştırma kararı biter bitmez, kendisinden boşanmak isteyen kadını yaraladı

SONRAKİ HABER

Akşener: Millet İttifakı'nın geleceği önümüzdeki gelişmelere bağlı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa