12 Eylül 2019 11:01

Direnişteki Aliağa Belediyesi işçilerine destek sürüyor

119 gündür direnişte olan Aliağa Belediyesi işçilerini CHP İzmir il yönetimi ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Direnişlerinin 119'uncu günündeki Aliağa Belediyesi işçilerini, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve beraberindeki heyet ziyaret etti.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “Aliağa'da yaşanan bu süreci başından beri takip ediyoruz. Daha önce milletvekillerimiz, genel başkan yardımcımız direniş çadırına gelerek desteklerini sundular. İşten çıkarılan arkadaşlarımız için hukuki süreç söz konusu ama ülkemizde yargı çok ağır işliyor. Dolayısıyla yargı yoluyla sonuç alana kadar bu arkadaşlarımızın mağduriyetleri sürüyor. İşçi ve emekçi kardeşlerimizin emekleriyle oynayan, haksız yere işten çıkaran bu zihniyetin karşısındayız” dedi.

Aliağa Belediyesinin yaptığı işten çıkarmaların hiçbirinin haklı nedene dayanmadığını söyleyen Yücel, "Öncelikle burada en zor durumda olan arkadaşlarımızın mağduriyetlerine çare üretmek için bir çalışma yapacağız. Hukuki süreci takip edeceğiz ve Aliağa Belediyesi CHP meclis üyelerimizin belediyenin bu tip tasarruflarına karşı, belediye kaynaklarının doğru yönetilmemesi konusunda daha sıkı bir çalışma yapmalarını sağlayacağız" diye konuştu. (İzmir/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Dışişleri Bakanlığı 22 ülkeye büyükelçi atadı

SONRAKİ HABER

Urfa’da inşaatta çalışan 2 işçi elektrik akımına kapılarak yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...