12 Eylül 2019 09:23

Kalp ameliyatı olmak isteyen Mehmet Emin Cenan da HDP önüne geldi

“Kalp hastasıyım, ameliyat olmam gerekiyor ancak doktorlar ameliyat etmiyor” diyen Mehmet Emin Cenan da HDP Diyarbakır il binası önünde eylem yaptı.

Mehmet Emin Cenan  | Fotoğraf: MA

Paylaş

Kalp hastası olduğunu ancak ameliyat edilmediğini söyleyen Mehmet Emin Cenan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yaptı. Polisin “Emniyete gel” diyerek uzaklaştırmaya çalıştığı Cenan, “Çözümü emniyette arasam emniyete giderdim” dedi.

HDP Diyarbakır İl binası önünde bekleyen ailelere katılmak isteyen ve “Kalp hastasıyım, ameliyat olmam gerekiyor, ancak doktorlar ameliyat etmiyor” diyen Mehmet Emin Cenan’a polis izin vermedi. Polisin izin vermemesi üzerine Cenan, ailelerin karşısına geçerek, bir süre tek başına oturdu.

"BENİM DE SORUNUM VAR"

Alandan uzaklaştırılmak istenen Cenan ile polisler arasında kısa bir tartışma yaşandı. Cenan, kendisini il binasından uzaklaştırmak isteyen polislere, “Ben canavar değilim, bu insanları yiyecek değilim. Burada bu kadar insan bekliyor, kimseye tepki yok. Ben halkım, bu insanların sorunu varsa benim de sorunum var. Ben sizin dediğiniz şeyi yapmak zorunda değilim” dedi.

Cenan’ı ikna etmeye çalışan polis, “Ben sizinle görüşmeye geldim” demesi üzerine Cenan, “Ben sizinle neden görüşeyim? Siz Emniyet Müdürüsünüz. Ben görüşmek istersem zaten emniyete gelirim. Ancak benim sorunuma çözüm siz değilsiniz” diye cevap verdi.

Kalp hastası olan Cenan, ameliyatlarının riskli olmasından kaynaklı doktorların kendisini ameliyat etmediğini ve şiddetli ağrılar karşısında ciddi sorunlar yaşadığını belirtti. Yüzde 60 bedensel engelli raporu olan Cenan, “Bir sene önce kalp krizi geçirdim. Krizden dolayı kalp kapaklarım değişti. Şeker, tansiyon hastasıyım. Sağlık durumum bazen iyi, bazen kötü. İlaçla yaşayan bir insanım. Her gün hastanelerdeyim” diyerek, sağlık problemleri karşısında yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

"ÇARE İÇİN HDP’YE GELDİM"

HDP binası önünde çocuklarının dağa gönderildiğini söyleyen anneleri görünce buraya gelme kararı aldığını belirten Cenan, “Ben de sağlık problemlerime dikkat çekmek ve bir çare için partiye geldim. Parti bana da bir çare bulsun. Hastaneler bulmadı. Kan sulandırıcı ilaç kullanmam lazım. Ameliyat çok riskli ama ağrılarım çok. Bugün parti önüne gelip çare aradığım için çok iyiyim. Partiden rica ediyorum varsa bir çare bulsunlar. Ayda aldığım 500 TL engelli maaşı var. Geçimimi sağlayamıyorum” ifadelerini kullandı.

"ÇÖZÜMÜ EMNİYETTE ARASAM EMNİYETE GİDERDİM"

Polisler tarafından il binasından uzaklaştırılan Cenan, “Geldim oturdum ama polisler, ‘Gel bizimle konuş’ diyor. Emniyetin yolunu biliyorum. Çözümü emniyette arasam emniyete giderdim. Bu kapıda oturan insanların hepsi sizin yanınıza gelmiyorlarsa, ben hastalığımdan dolayı neden sizinle görüşeyim ki” şeklinde konuştu. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

İzmir’deki mültecilerin evi: Agora Parkı

SONRAKİ HABER

İş Bankası önünde sendika düşmanlığı protestosu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...