12 Eylül 2019 08:04

Tuzla'da gıda fabrikasında amonyak gazından 3 işçi zehirlendi 

Tuzla'da bir gıda fabrikasında çevreye salınan amonyak gazından 3 işçi zehirlendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tuzla'da bir gıda fabrikasında çevreye salınan amonyak gazından etkilenen 3 işçi hastaneye kaldırıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye polis, sağlık ve UMKE ekibi sevk edildi.

Tepeören Mahallesi Eski Ankara Asfaltı Caddesi üzerinde bulunan bir gıda fabrikasında 14.30 sıralarında 3 işçi amonyak gazından etkilendi. Diğer işçiler hemen itfaiye  polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Gazdan etkilenen işçiler ambulanslarla Pendik Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Gaz sızıntısının neden olduğunu araştırmak için İtfaiye ve UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) ekipleri çalışma yaptı.

İşçilerden Rezzen Akın, Zeynep Aydoğdu, Abdulkadir Amarat'ın hastanede tedavileri devam ediyor. Ekiplerin çalışmasının ardından diğer işçilerin fabrikaya dönerek çalışmaya başladıkları belirtildi.

Olayla ilgili yazılı açıklama yapan İstanbul Valiliği, "Olayın ihbar edilmesinin ardından itfaiye ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine intikal etmiş, gaz kaçağı kontrol altına alınmıştır. Fabrikanın teknik servis bölümünde yaşanan gaz kaçağı dolayısıyla 3 çalışan hafif bir şekilde etkilenmiştir. 112 acil ekiplerinin müdahalesinin ardından işçiler Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedaviye alınmıştır. Fabrikada gaz kaçağı ortadan kaldırılmış olup, devam eden herhangi bir olumsuzluk yoktur." dedi. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Adıyaman’da iş cinayeti: Elektrik akımına kapılan işçi öldü

SONRAKİ HABER

Alanya'da LPG dolum depolama tesisinin kapasite artırımına tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...