12 Eylül 2019 07:26

BES’ten toplusözleşme açıklaması: “Yeni bir TİS masası kurulmalı”

Büro Emekçileri Sendikası Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından sonuçlandırılan toplusözleşmeye ilişkin yaptığı açıklamada hükümete yeniden toplusözleşme masası kurma çağrısında bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Büro Emekçileri Sendikası (BES), 5 milyon kamu emekçisi ve emeklisini ilgilendiren ve 2020 yılı için yüzde 4+4, 2021 yılı içinse yüzde 3+3 zam ile sonuçlanan toplusözleşmeye ilişkin açıklama yaptı.

BES Genel Merkezinde yapılan açıklamayı Genel Başkan Serpil Akpınar okudu. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu tarafından hükümetin verdiği teklifin olduğu gibi onaylandığını ifade eden Akpınar, ekonomik krizin derinleştiği ve emekçilerin ücretlerinin reel olarak gerilediği bu süreçte aylık 100-150 liraya tekabül eden zamların kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Akpınar, toplusözleşme döneminde, kamu emekçilerinin ücret artışı dışındaki taleplerinin de gündeme getirilmediğine dikkat çekti. İki yıllık dönem için toplamda yüzde 38 zam isteyen Memur-Sen’in teklifini yüzde 20’ye kadar düşürmesine de değinen Akpınar, “Önceki dönem toplusözleşmede hükümetin teklifini kabul edilemez bulup sonrasında yarım puanlık artışın altına imza atan Memur-Sen, bu dönem kamu emekçilerinden gelecek tepkilerden çekindiğinden toplusözleşmede anlaşma yoluna gitmemiştir” dedi.

Akpınar, BES olarak 11-12 Ekim tarihlerinde Merkez Temsilciler Kurulunu toplayarak dönem mücadele programlarını oluşturacaklarını ifade etti. Akpınar, işyerlerinden başlayarak büro emekçilerini talepleri etrafında örgütlenmeye davet edeceklerini dile getirdi.

Gerçek bir toplusözleşme sistemi ve grev hakkı için mücadeleye devam edeceklerini belirten Akpınar, toplusözleşme sürecine ilişkin ise yeniden toplusözleşme masası kurma çağrısında bulundu. Akpınar, kamu emekçilerinin iki yıl sonra yapılacak toplusözleşme sürecini beklemeye tahammülünün olmadığını ifade ederek, “Maaş artışları hükümet tarafından gözden geçirilerek tekrar bir toplusözleşme masası kurulmalıdır. Maaş artışları 2020 yılı bütçe görüşmelerinde yasallık kazanacağından telafisi mümkündür” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Şule Çet'in cep telefonu şifresi çözülemediği için incelenemedi

SONRAKİ HABER

İstanbul'da lise mezunları ve sözleşmeli öğretmenler indirimli karttan yararlanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa