12 Eylül 2019 06:44

Vali Mutlu'ya iş cinayeti davasında beraat verildi!

“FETÖ”den hapis yatan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 2 işçinin hayatına malolan iş cinayeti davasında beraat etti.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

“FETÖ” operasyonları kapsamında tutuklanan ve “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan, 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılan ve bir süre hapis yatan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) 2010 yılında iki taşeron işçinin elektrik akımına kapılarak ölmesiyle ilgili yargılandığı davada ise beraat etti.

İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu. Savcı duruşmada açıkladığı esas hakkındaki mütalaasında tutuksuz sanıklar Hüseyin Avni Mutlu, Hasan Tahsin Karagöz ve Nihat Tunalı hakkında Ceza Muhakemesi Kanunu’nda yer alan “Yüklenen suç açısından failin kast veya taksirinin bulunmaması” gerekçesiyle ayrı ayrı beraat kararı verilmesini istedi. Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Mutlu, Karagöz ve Tunalı’nın beraatine karar verdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ

İkitelli Organize Sanayi Bölgesi’nde 22 Ağustos 2010’da trafo bakım, taşeron firmada temizlik ve onarım işinde çalıştırılan Erkan Karataş ve Satılmış Çolakoğlu, elektrik akımına kapılarak kaldırıldıkları hastanede hayatlarını kaybetmişti. Kaza ile ilgili Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesinde, bilirkişi raporuna göre kusurlu bulunan İkitelli OSB’deki elektrik mühendisleri ve taşeron firma yetkilisi sanıklar değişik hapis cezasına çarptırılmıştı. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ürdün'de zam talebiyle grev yapan öğretmenler geri adım atmıyor

SONRAKİ HABER

Av. Müşür Kaya Canpolat hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...