12 Eylül 2019 06:29

Ürdün'de zam talebiyle grev yapan öğretmenler geri adım atmıyor

Ürdün'de Öğretmenler Sendikasının zam talebiyle ülke çapında başlattığı grev bir eğitim haftasını geride bıraktı.

Fotoğraf: Laith Joneidi/AA

Paylaş

Ürdün Öğretmenler Sendikası Sözcüsü Nureddin Nedim, öğretmenlerin sendikanın kararı doğrultusunda hareket ettiğini belirterek, “Greve, Ürdün'deki tüm okullardan yüzde yüz katılım oldu” dedi.

Nedim, sendikayı ziyaret eden tüm heyetlerin öğretmenlerin taleplerini haklı bulduğunu ve Başbakan Ömer Rezzaz'ın sendikayla ilgili açıklamalarını kınadığını ifade etti.

Zam talepleriyle ilgili hükümetten şimdiye kadar bir cevap gelmediğini aktaran Nedim, bu nedenle greve devam edeceklerini ve gelecek hafta başında yeni adımları tartışacaklarını vurguladı.

Ürdün Başbakanı Ömer Rezzaz, salı günü yaptığı açıklamada, “Öğretmenler Sendikası, gerginliği tırmandırma ve aşırılığı seçti. Bu bizi neticeye ulaştırmayacak. Biz hükümetin diyaloğa inandığını ve bağlı olduğunu vurguluyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Rezzaz, grevin öğrenciyi ve eğitim sürecini bir baskı aracına dönüştürmek anlamına geldiğini savunmuştu.

Ürdün'ün başkenti Amman'da binlerce öğretmen, maaşlarına zam yapılması talebiyle 5 Eylül'de gösteri düzenlemişti. Güvenlik güçleri gösterilere müdahale ederken öğretmenleri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanmıştı.

Bunun ardından öğretmenler, pazar günü zam talebiyle ülke çapında süresiz greve başlamıştı.

Ürdün Öğretmenler Sendikası Başkan Yardımcısı Nasır en-Nevasara da cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında, maaşlarına artış talepleri yerine getirilene ve 5 Eylül'de düzenlenen gösteride öğretmenlere yapılan müdahalenin sorumluları hesap verene kadar hiçbir öğretmenin derslere girmeyeceğini bildirmişti.

Ülkede 2011'de kurulan Ürdün Öğretmenler Sendikasının 140 bin üyesi bulunuyor. (Amman/AA)

ÖNCEKİ HABER

Ankara’daki tren kazası soruşturmasında bakanlığın yanıtı bekleniyor

SONRAKİ HABER

Vali Mutlu'ya iş cinayeti davasında beraat verildi!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...