12 Eylül 2019 04:38

Cargill işçilerinin Palladium Tower önündeki direnişi 24. gününde

İşe iade davasını kazanmalarına rağmen işe iade edilmeyen Cargill işçilerinin direnişi sürüyor. İşçiler, 5 işyerinde daha sendikalaşma mücadelesi veriyor.

Paylaş

Vedat YALVAÇ
İstanbul

Bursa Orhangazi’de 1999 yılında nişasta bazlı şeker ve hayvan yemi üretmeye başlayan Amerikalı gıda tekeli Cargill’de Tekgıda-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan işçilerin direnişi 513. gününde. İşe iade davasını kazandıkları halde işbaşı yaptırılmayan ve direnişlerini İstanbul Ataşehir Paladium Tower’da bulunan Cargill Genel Müdürlüğü önüne taşıyan işçiler, 24 gündür beton üzerinde yatarak direnişlerini sürdürüyor.

“Aslında diyecek çok şeyimiz var ama asıl olanı.İşimizi geri istiyoruz” diyen işçiler, işe dönene kadar mücadele etmekte kararlı. İşçilerle birlikte aylardır direnen Tekgıda-İş Sendikası Uzmanı Suat Karlıkaya sosyal medya üzerinden şu paylaşımda bulundu: “İstanbul’a gelip burada yatıp kalkmaya başlayalı 24 gün oldu. Tüm zorluklarına karşı başımız dik direniyoruz. Cargill yönetimine tekrar sesleniyorum bu sorunu çözmek sizin elinizde. Tekgıda-iş Sendikasının ve Cargill işçilerinin vazgeçmek gibi bir niyeti yok. Tek söylediğimiz işimizi geri istiyoruz.”

5 İŞYERİNDE DAHA SENDİKALAŞMA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Öte yandan Cargill’in dışında 5 işyerinde daha sendikalaşma mücadelesi sürüyor. Aydın Belediyesinde 431, Muğla TÜVTÜRK’te 396, Eskişehir TÜVTÜRK’te 296, Urfa TÜVTÜRK’te 298, Saica Pack’ta da 107 gündür işçiler, direnişteler.

CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı Aydın İmar AŞ’de çalışırken DİSK’e bağlı Sosyal-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçilerin başlattığı direniş 431 gündür devam ediyor.Urfa, Eskişehir ve Muğla’da DİSK’e bağlı Nakliyat-İş Sendikasında örgütlendikleri için işten atılan Urfa TÜVTÜRK/Polçak işçilerinin direnişi 298’inci, Eskişehir TÜVTÜRK/Reysaş işçilerinin direnişi 297’inci, Muğla TÜVTÜRK işçilerinin direnişi ise 396’ıncı gününde.Sakarya’da bulunan Saica Pack’ta Selüloz-İş Sendikasına üye oldukları için işten atılan işçiler de 108. gündür mücadelelerini sürdürüyor. Direnişte olan işçiler, sendikalı olarak işe geri dönmek istiyor.

ÖNCEKİ HABER

MEB, "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği"ni yönetmelikten çıkardı

SONRAKİ HABER

The iPhones are new, but the exploitation of workers is old!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa