12 Eylül 2019 04:07

İzmir'de ihraçlara karşı oturma eylemi 113. haftasında

İzmir'de ihraçlara karşı 113 haftadır oturma eylemi düzenleyen KESK'li emekçiler hukuksuzluğuna son verilmesini isteyerek işe iadelerini istedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube KHK ile görevlerinden ihraç edilen kamu emekçilerinin haklarının iade edilmesi için 113 haftadır düzenledikleri oturma eylemine Karşıyaka İskele karşısında devam etti.

"KHK'ler gidecek biz kalacağız, karanlığa teslim olmayacağız, işimizi geri alacağız" sloganlarının atıldığı basın açıklamasını Eğitim Sen 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Ali Kılıç okudu. Kılıç, eğitim öğretim yılının hukusuzca ihraç edilen emekçilerinin sorunlarının çözülmeden başladığına dikkat çekerek, "KHK’ler sadece öğretmenleri mağdur etmedi. Yüz binlerce öğrenci de alıştıkları öğretmenlerinden koparıldıkları için mağdur edildi. AKP’nin ihraçlar konusundaki hukuk tanımaz duruşu bu eğitim öğretim yılında da sürüyor" dedi.

"ÖĞRENCİLERİMİZE KAVUŞMAK İSTİYORUZ"

İhraç edilen birçok kamu emekçisinin fişlenme sonucu ihraç edildiğine de vurgulayan Kılıç, "Bugün fişlemenin suç olduğu bir ortamda fişleme yapanın yargılanması gerekiyorken, fişleyenin verdiği bilgi doğrultusunda fişlenene bedelin ödetildiği bir Türkiye gerçeği ile karşı karşıyayız. Bugün demokrasiye adalete ve hukuka her birimizin ihtiyacı vardır. Hukuk, iktidar partisinin referanslarına göre karar veremez" diye konuştu.

"Hukuksuzluklara son verin" diyerek adalet taleplerini yineleyen Kılıç, "Bir an önce işimize öğrencilerimize kavuşmak istiyoruz" dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

AYM'den, 19 Aralık operasyonunda "yaşam hakkı ihlali" ve "yeniden yargılama" kararı

SONRAKİ HABER

Demokratik kurum ve partilerden 12 Eylül açıklaması: 12 Eylül darbesi devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...