12 Eylül 2019 00:41

Eski Saadet Partisi Genel Başkanına Mustafa Kamalak hakkında terör iddianamesi

Eski Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak ve suçluyu övmek”ten iddianame hazırlandı.

Fotoğraf: Murat Kaynak/AA

Paylaş

Necmettin Erbakan'ın ölümünden sonra 5 Mart 2011’de Saadet Partisinin Genel Başkanı seçilen ve 30 Ekim 2016’da Genel Başkanlık görevini Temel Karamollaoğlu'ya devreden Mustafa Kamalak hakkında, “Terör örgütü propagandası yapmak ve suçluyu övmek” suçlamalarıyla iddianame hazırlandı.  Kamalak’ın “FETÖ” propagandası yaptığı öne sürülüyor ve Kamalak’ın 9,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

SAADET PARTİSİ LİDERİ OLDUĞU DÖNEM İDDİANAMEDE

ODA TV'den Fethi Yılmaz'ın aktardığına göre; Mustafa Kamalak’a yönelik 2017 yılında başlatılan soruşturma kapsamında 2019 yılında hazırlanan iddianamede, “suç tarihi ve yeri” olarak ise “2014-2016 yılları – Ankara” yazıyor. Hazırlanan iddianameye göre, Kamalak’a yönelik suçlamaların tarihi, Saadet Partisi Genel Başkanı olduğu son dönemi kapsıyor. 

9 BUÇUK YIL HAPSİ İSTENİYOR

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, eski SP lideri Mustafa Kamalak’ın 9,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kulis: AKP'de yeni partiye kayışları engellemek için "ihraç sopası" devrede

SONRAKİ HABER

Beylikdüzü'nde öğrenci servisi devrildi: 9 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...