12 Eylül 2019 00:22

Kulis: AKP'de yeni partiye kayışları engellemek için "ihraç sopası" devrede

AKP'de başka ihraçlar da gündemde. İhraç mekanizmasıyla, Ahmet Davutoğlu’nun partide kafa karışıklığına neden olmasının önüne geçilmek isteniyor.

Ahmet Davutoğlu, 22 Mayıs 2016'da, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ardından başbakanlıktan istifa etti. (Fotoğraf: Kayhan Özer/AA)

Paylaş

AKP’de eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, eski AKP yöneticileri Ayhan Sefer Üstün ve Selçuk Özdağ ile eski milletvekili Abdullah Başçı’nın disipline sevk edilmesinin ardından disiplin sürecine başka isimlerin dahil edilip edilmeyeceği merak ediliyordu. 

Cumhuriyet'ten Emine Kaplan'ın haberine göre; disiplin kararının verildiği MYK’de, yalnızca Davutoğlu ve 3 eski milletvekilinin değil, Davutoğlu ve Babacan’la bağlantısı olan, yeni oluşumlara destek veren eski milletvekillerinin de yer aldığı partililerin durumunun da ele alındığı kaydedildi. 

Bazı MYK üyelerinin, Davutoğlu ve Babacan’a destek veren, toplantılarına katılan isimleri gündeme getirmesi üzerine “Bu kişilerin beyanları şu an hukuken ihracı gerektirmiyor” değerlendirmesi yapıldı. Ancak bundan sonraki süreçte yeni oluşumlarla bağlantılı olan isimlerin özellikle kamuoyuna dönük yaptığı açıklamalara dikkat edilmesi, partinin kurumsal kimliğini zedeleyici eylemler içine girmesi durumunda yeni bir değerlendirme yapılması benimsendi. AKP yöneticileri, “Birisi çıkar bunların kuracağı partinin içine girer, ihracı gerektirecek söz ve eylemlerde bulunursa bir işlem yapılır, onları görmeden bir şey yapılmaz” görüşünü dile getirdi.

Parti kulislerinde, ihraç mekanizmasının başlatılarak Davutoğlu’nun parti tabanında ve teşkilatlarda kafa karışıklığına neden olması, bu şekilde taraftar toplaması, parti içi muhalefeti genişletmesi ve parti disiplinini bozmasının engellenmesi stratejisinin izlendiği yorumları yapılıyor. Yeni oluşumlara sıcak bakan, ancak henüz bir bağlantı kurmayan partililerin de bu yolla cesaretinin kırılmasının hedeflendiği kaydediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın "mülteci sayısına sınırlama" talebini onayladı

SONRAKİ HABER

Eski Saadet Partisi Genel Başkanına Mustafa Kamalak hakkında terör iddianamesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...