11 Eylül 2019 15:20

Muharrem İnce: Yenildim, yenilince kabullenemedim, özür dilerim, kapatın artık

Muharrem İnce katıldığı bir TV programında "Umudu aşıladım, zafere doğru yürüttüm, yenildim, yenilince kabullenemedim, yenilgiyi iyi yönetemedim, özür dilerim, tamam, kapatın artık" dedi.

Muharrem İnce | Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP'nin eski Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Habertürk canlı yayınında gündeme dair soruları yanıtladı. Programda 24 Haziran gecesinin gündeme gelmesi üzerine İnce "Meydanları doldurdum, umudu aşıladım, zafere doğru yürüttüm, yenildim, yenilince kabullenemedim, yenilgiyi iyi yönetemedim, özür dilerim, tamam, e kapatın artık ya" dedi.

"İMAMOĞLU BENİM ARKADAŞIMDIR"

Habertürk canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İnce, Nagehan Alçı'nın "İmamoğlu'na medyada daha fazla mı yer verildi?" sorusuna şu cevabı verdi:

"Nagehan hanım, İmamoğlu'yla aramda bir çelişki yaratacağını düşünüyorsun hiç boşuna uğraşma. Demene, ben 55 yaşındayım, hiç deneme, ben girmem o işlere. İmamoğlu benim arkadaşımdır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımızdır… Hiç girme, çıkmaz oradan ekmek çıkmaz. Arkadaşım benim niye rakibim olsun? Siyasi akrabam benim."

"CHP GENEL BAŞKANI DA OLSAYDIM MARDİN'E TEREDDÜTSÜZ GİDERDİM"

İnce "CHP Genel Başkanı olsaydınız Mardin'e gider miydiniz?" sorusuna "Tereddütsüz giderdim" yanıtını verdi.

"ÖZÜR DİLERİM, KAPATIN ARTIK"

"O gece yanınızdaki bir sürü insan, 'çık sayın başkan açıklama yap, bir şeyler söyle demesine rağmen niye direttiniz çıkmadınız, niye inat ettiniz?" sorusuna Muharrem İnce şöyle yanıt verdi:

"İnat ettim doğru. Bakın defalarca kendimi anlattım, bıkmadan anlatmam lazım. Bir; 1 tane hatam var. vatandaş benden duymalıydı, bana oy verenler benden duymalıydı, İsmail Küçükkaya'dan değil. Hata yaptım ya, ne yapacasınız kardeşim ya? Bir futbolcu kırmızı kart gördü, ömür boyu futbolu mu yasaklatıyorsunuz? Meydanları doldurdum, umudu aşıladım, zafere doğru yürüttüm, yenildim, yenilince kabullenemedim, yenilgiyi iyi yönetemedim, özür dilerim, tamam, e kapatın artık ya."

"O AKŞAM BİRİLERİ DÜĞMEYE BASTI"

"O gece sarhoştu, bir general aradı tehdit etti, Tayyip Erdoğan'dan para aldı, nato askerleri kaçırdı, Afgan askerleri kaçırdı, eşi kaçırıldı, odaya kilitlediler…" Tam 11 senaryo var. Hadi diyelim bunlardan birisi doğru. Diğer onunu kim uydurdu, itibar avcıları. Birileri düğmeye bastı o gece daha, dedi ki "Muharrem İnce'yi yıpratmamız lazım". Benim bir hatam var doğru. Bir hata yaptık yani. Ne hata yaptık; meydanları doldurduk, 40 sene sonra 30'u geçtik, umudu tazeledik, 'kazanırız' dedirttik. Bir ülkede demokratik bir cumhuriyetin olması belli koşullara bağlı. Ne bunlar? Bir; meydana çıkıp eleştiri hakkını yapabileceksin. İki; bağımsız bir yargı, özgür bir basın, iktidarın seçimle değişebilme olasılığına inanmak. Meydanları inandırdık mı? Böyle bir kötülük yaptık millete, meydanları doldurduk, iktidarı değiştirebileceğimize inandırdık. Partiden sekiz buçuk puan fazla aldım. CHP'nin oyuna bakın, benim oyuma bakın. 40 sene sonra 30'u geçtim, e kötülük yaptık tabii ki biz. O akşam daha birileri düğmeye bastı. 'O gece neredeydi?', nerede olacağım? Bir, ikinci tura kalacağına inanıyorduk. İkinci tura kalınca CHP'ye gidemezdim. Niye, çünkü rozeti çıkarmıştım. Ben o günden beri Türk Bayrağı takıyorum. CHP'ye gidersem ikinci turda İYİ Partililere ne diyecektim? Tekrar mı rozet takacaktım? Onun için partiye gitmedik. Üç; hesabı vermesi gereken niye ben oluyorum? CHP'nin yöneticileri. Benim örgütüm yok ki, benim bilgisayarlarım yok ki, sonuçlar bana gelmiyor ki. CHP Genel Merkezinin bilgisayarları çökmüşse, 46 bin sandıktan sonucu alamamışlarsa hesabı niye ben veriyorum? Hesabı ben değil CHP Genel Merkezi verecek."

"İMAMOĞLU'NUN ELİNDE 30 BİN İMZALI TUTANAK VARDI, İNCE'NİN ELİNDE VAR MIYDI?"

"Ekrem İmamoğlu'nun elinde 30 bin imzalı tutanak vardı, Muharrem İnce'nin elinde 188 bin imzalı tatanak var mıydı, yoktu. Türkiye ile bir ili kıyaslamak da siyaset bilmezliktir. Hakkari'deki sonuç elinizde mi?"

"O GECE İÇMEDİM, İÇERSEM DE KİMSEYE SORMAM"

"Dön dolaş İsmail Küçükkaya. Yaptım, tamam ben yaptım, o mesajı ben attım. Hata mı yaptım, hata yaptım ama ben yaptım. İçmedim, ben içen de birisiyim ama o gece içmedim. İçersem de kimseye sormam. Haram yiyenler hesap versin. İçkinin de haram olduğunu biliyorum ama milletin hakkını yiyenler hesap versin."

"CHP, ALİ BABACAN'I NİYE ADAY GÖSTERSİN?"

"Bir erken seçim senaryosu olsa ve Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül formülü gibi Ali Babacan'ı ortak aday olarak göstermek istiyoruz dese ne yaparsınız?" sorusuna ise İnce şu yanıtı verdi:

"Cumhurbaşkanı adayı olabilmenin iki tane yolu var, üçüncü bir yolu yok. Bir siyasi parti grubu bir aday gösterebiliyor ya da 100 bin imza. CHP İstanbul'u, Ankara'yı, İzmir'i, Adana'yı, Mersin'i, Antalya'yı almış; yerel seçimlerden başarıyla çıkmış. CHP'nin bugün kurulması muhtemel bir partinin genel başkanını aday olarak göstermesi CHP'ye yakışmaz. CHP'nin genel başkanı aday olamalıdır her şeyden önce. Siz Cumhuriyeti kuran bir partinin, daha kurulması muhtemel bir partinin genel başakanını adayı göstereceğini söylüyorsuz? O partinin evlatları ne güne duruyor? Ben ne güne duruyorum ya da benim gibi pek çok arkadaşım? Ben derken yanlış olmasın, benim gibi neler var daha bu partide, ne Muharrem İnceler var. Ali Babacan parti kuracak, gelip CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olacak. Var mı böyle yağma? Nereden çıktı bu şimdi? Daha partiyi kurmamışsın, parti tutacak mı belli değil. Kılıçdaroğlu bunu niye yapsın, çıksın kendisi aday olsun."

"2023’TE CUMHURBAŞKANI ADAYIYIM"

Muharrem İnce, 2023 seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya yanıt verdi. İnce, yaptığı açıklamada, “2023’te Cumhurbaşkanı adayıyım” dedi.

Nagehan Alçı’nın “Ekrem İmamoğlu aday gösterilirse bağımsız aday mı olacaksınız?​” sorusuna İnce, “İmamoğlu benim arkadaşım. Başarılı bir seçim geçirdi. Belki seneye kasımda olur seçim. İmamoğlu ile ağzımdan tek kelime alamazsınız” yanıtını verdi. İnce konuşmasına “Türkiye’de bir değişim, dönüşüm isteği var. Ben bunu görüyorum. İnsanlar İstanbul seçimlerinde ikinci de 800 bin oyla aldı. Kim bu 800 bin kişi? AK Partililer. Demek ki seçmen değişebilir” diye devam etti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Mikail Aslan ve Apolas Lermi düeti: Hal yamano

SONRAKİ HABER

"Esaretin Bedeli"nin yönetmeni Frank Darabont: IMDb sıralamasına şaşırdım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...