11 Eylül 2019 14:18

Rabia Naz'ın şüpheli ölümünü duyuran Metin Cihan: Yurt dışına çıkmak zorunda kaldım

11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü gündeme taşıyan Gazeteci Metin Cihan, gördüğü baskı sebebiyle yurt dışına çıktığını açıkladı. Cihan'a sosyal medyadan destek mesajı yağdı.

Metin Cihan'ın Twitter paylaşımı

Paylaş

Gazeteci Metin Cihan, kendisine soruşturma açıldığını ve maruz kaldığı baskılardan dolayı yurt dışına çıktığını duyurdu.

Giresun'un Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünü kamuoyunun gündemine taşıyan Gazeteci Metin Cihan, dünden bu yana Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla Rabia Naz Vatan'ın öldürülmesi ve sonrasında yaşananlara dair tanık olduklarını aktararak baskı altında olduğunu ifade etti, yurt dışına çıkmak zorunda kaldığını söyledi.

Metin Cihan, "Rabia Naz'ın ölümünün aydınlatılacağına dair birkaç kez çok umutlandım, maalesef olmadı. Aksine babayı akıl hastanesine yatırmaya çalıştılar, bana soruşturma açıldı. Şu an yurt dışındayım. Zor zamanlar geçiriyorum. Yaşadığım ve bildiğim her şeyi tüm açıklığıyla anlatmak istiyorum" diyerek Twitter'dan bir dizi paylaşımda bulundu.

Metin Cihan, hakkında soruşturma açıldığını ve itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını aktararak "Maalesef hâlâ Rabia Naz'ın ölümünü örtbas etme derdindeler. Bu nedenle bana olan güveni yıkmaya çalışıyorlar. Bir yandan ölümü aydınlatıyor olsalar böyle demezdim. Süreç boyunca Aile Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı (bazısı birkaç kez olmak üzere) müfettişler atadı, soruşturdu. Bütün bu çabalar her nedense hep bir duvara tosladı. Hepsi durduruldu. Devletimiz bir çocuğun ölümünü aydınlatmaktan hep kaçtı" ifadelerini kullandı.

"KARŞIMDA DEVLET DEĞİL MAFYA VARMIŞ GİBİ HİSSEDİYORUM"

Rabia Naz'ın ölümüyle ilgili eski Eynesil Belediye Başkanı ile eski Milli Savunma Bakanı'nın konuşmadığını ve korunduklarını iddia eden Cihan, "1 kez bile ifade vermediler. Ak Partili değilim ama Ak Parti içinde kimsenin bunları sevmediğini görebiliyorum. Hal böyle olunca karşımda devlet değil mafya varmış gibi gibi hissediyorum, devlet yine neyse ama mafyadan korkuyorum" dedi.

"ERDOĞAN'IN AYLAR ÖNCESİNDEN HABERİ VARDI"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da süreçten haberinin olduğunu söyleyen Gazeteci Metin Cihan, "Aylar öncesinden beri var. Benim bunu dillendirmemem istendi, dillendirmedim. Çözülsün istedim, çözmek adına hiçbir şey yapılmadı. Yaklaşık iki aydır dışarıdayım, yalnızım. Her anlamda yıprandım. Daha önemlisi baba Vatan Şaban 1 buçuk yıldır uyumuyor, uyuyamıyor. Rabia Naz'ın katilleri ve örtbas edenler ise muhtemelen lüks hayatlarında huzurlu uykular uyuyor, devlet tarafından korunuyor. Bunu kabul edemiyorum" dedi.

TWITTER'DA #METİNCİHANYALNIZDEĞİLDİR ETİKETİ

Metin Cihan'ın soruşturma ve baskılardan dolayı yurt dışına çıktığını belirtmesinin ardından Twitter'da #MetinCihanYalnızDeğildir etiketi ile gazeteciye destek paylaşımları yapıldı.

 

ÖNCEKİ HABER

Tahir Elçi cinayetiyle ilgili delilin UYAP’tan silindiği iddia edildi

SONRAKİ HABER

Kaftancıoğlu yazısı yayımlanmayan Yeni Şafak yazarı Özlem Albayrak istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa