11 Eylül 2019 10:20

Petrol-İş’ten direnen Cargill işçilerine dayanışma ziyareti

Petrol-İş Sendikası Genel Merkez yöneticileri ve Gebze Şube yönetimiyle 512 gündür direnen Cargill işçilerini ziyaret etti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Petrol-İş Sendikasının yeni seçilen Genel Merkez yöneticileri ve Gebze Şube Yönetimi ile çeşitli fabrikaların işyeri temsilcileri Cargill işçilerini direnişlerinin 512. gününde ziyaret etti. Tek Gıda İş üyesi Cargill işçileri, 490 gün fabrika önünde gerçekleştirdikleri direnişlerini 23 gün önce Cargill genel müdürlüğü önüne taşımıştı.

Petrol-İş Sendikası olarak her zaman Cargill işçilerinin yanında olacaklarını belirten Petrol İş Genel Başkanı Süleyman Akyüz, “512 gündür direnmek elbette kolay değil. Görmeyen gözlere, duymayan kulaklara inat biz bugün buradayız. İşçi sınıfının mücadele vermekten dayanışma içinde olmaktan başka sansı yok” dedi. 297 gün süren Flormar direnişini hatırlatan Süleyman Akyüz, “Biz her zaman birlikteydik ve öyle de olmak zorundayız. İşçi sınıfının haklarına saldırı var. Kıdem tazminatına yönelik saldırılar, vergi yükü gibi birçok saldırıyı işçiler görmeli ve buna uygun mücadele etmeli” dedi.

Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, “Petrol-İş kongresinden sonra seçilen genel başkanımız ilk olarak bizleri ziyaret etti. Bu bizim için çok önemli bir adım. Atılacak mücadele adımlarının bir göstergesi. Bugün mahkeme sonuçlandı. Bizler bugün işimize geri dönmek istiyoruz ancak bizim önümüze engel oluyorlar. Bizler biliyoruz ki, bizim mücadelemiz sonuç verecek. Bu gösterilen dayanışma örnekleri de mücadelemizi güçlendiriyor” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Eski eşinin bıçaklı saldırısına uğrayan Sibel Altunsöğüt: Ona mahkum olmamı istedi

SONRAKİ HABER

Aileler çözüm için sadece HDP’den destek beklemiyorlar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...