11 Eylül 2019 09:18

Mahkeme yüzdelik fark gasbına "dur" dedi

Ankara 24. İş Mahkemesi, KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilere asgari ücret üzerinden aldıkları yüzdelik farkların verilmemesini yanlış buldu.

ARŞİV | Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ankara 24. İş Mahkemesi, 696 sayılı KHK ile taşerondan kadroya geçen işçilere 1 Ocak 2019 tarihi itibariyle asgari ücret üzerinden aldıkları yüzdelik farkların verilmemesini yanlış buldu. Asgari ücret üzerinden alınan yüzdelik farkların işçilere verilmesi yönünde karar verdi.

Sağlık-İş Sendikasının taşeron işçilerin 696 sayılı KHK ile kadroya geçmeden önce asgari ücret üzerinden aldıkları yüzdelik farkların 01 Ocak 2019 tarihi itibariyle verilmemesine ilişkin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına karşı açtığı davada mahkeme işçileri haklı buldu. Ankara 24. İş Mahkemesinde görülen davanın sonucuna göre işçilere bundan sonra yeniden yüzdelik farkları verileceği gibi, binlerce işçi geriye dönük haklarını da alacak. Mahkeme kararıyla 696 sayılı KHK de delinmiş oldu. Benzer bir kararın Sağlık Bakanlığına karşı açılan ve 17 Eylül’de görülecek davada da alınması bekleniyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kuyucak'ta Değirmendere köylüleri JES'e karşı ayakta

SONRAKİ HABER

HDP’li Mithat Sancar’dan anneler için Meclise çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...