11 Eylül 2019 03:37

Yusuf Karataş hakim karşısına çıktı: Adli kontrol cezaya dönüştü

Evrensel Yazarı Yusuf Karataş, 22,5 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı dava duruşmasında savunma yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Evrensel Yazarı Yusuf Karataş hakkında açılan davanın yargılamasına devam edildi. Mesleki faaliyetlerinin engellendiğini söyleyen Karataş, 2 yıllık süreçte yurtdışı yasağı ilgili adli kısıtlanma tedbirinin artık cezaya dönüştüğünü belirterek, yasağın kaldırılmasını istedi. Talebi reddeden mahkeme duruşmayı 25 Aralık 2019’a erteledi.

Evrensel Gazetesi Yazarı ve EMEP MYK Üyesi Yusuf Karataş hakkında, katıldığı toplantılar ve ortam dinlemeleri gerekçe gösterilerek “örgüt kurmak ve yönetmek” iddiasıyla 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 6’ıncı duruşması Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya TGS Diyarbakır Temsilcisi Mahmut Oral, TGS avukatlarından Ülkü Şahin ve gazeteciler katıldı.

‘EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ YARGILANIYOR’

Değişen mahkeme heyetine savunmasını yapmak üzere söz alan Karataş, “Ben Evrensel Gazetesi yazarıyım ve aynı zamanda Emek Partisi merkez yöneticisiyim. DTK faaliyetlerine, demokratik bir alanda partimi temsilen katıldım. İddianamede mevsimlik tarım işçilerinin kurultayında yaptığım konuşmalar yer alıyor. İşçilere, emekçilere dair yaptığım konuşmalar, emek ve demokrasi mücadelesine dair yaptığım konuşmalar terör faaliyeti olarak sayılıyor. Bununla beraber parti üyelerimizle de yaptığım konuşmalar terör örgütüne ilişkin konuşmalar olarak geçmiştir” dedi.

YURT DIŞI YASAĞI KALDIRILMADI

Adli kontrol uygulamalarının mesleki faaliyetlerini engellediğini söyleyen Karataş, “Ben gazeteciyim. Yurtdışında kimi konferanslara katılıyorum. Yargılandığım 2 yıllık süreç içerisindeki adli kısıtlamalar ve yurtdışı yasağı tedbiri artık bir cezaya dönüşmüş durumda” diye konuştu.

Karataş ve avukatı, mesleki faaliyetini ve basın özgürlüğünü engelleyen tedbir uygulamalarının cezaya dönüştüğünü belirterek yurt dışı yasağının kaldırılmasını talep etti. Talepleri reddeden mahkeme heyeti, adli kontrol tedbirinin devamına ve duruşmanın 25 Aralık 2019 saat 09:30’a ertelenmesine karar verdi. (Diyarbakır/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

RTÜK'ten medya kuruluşlarına "olumlu gelişmeleri de haber yapın" çağrısı

SONRAKİ HABER

Ayder'de TOKİ eliyle otel ve otopark yapımına başlanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa