10 Eylül 2019 10:57

Maltepe Belediyesi Kitap Fuarı, “Edebiyatın Eylül Durağı” sloganıyla kapılarını açtı

Maltepe Belediyesi Kitap Fuarı, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde kitapseverlere kapılarını açtı. 55 yazarın katılacağı fuarda 106 imza günü etkinliği ve 30 söyleşi düzenlenecek.

Fotoğraf: Maltepe Belediyesi

Paylaş

Maltepe Belediyesi Kitap Fuarı, “Edebiyatın Eylül Durağı” sloganıyla Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde kitapseverlere kapılarını açtı. 55 yazar, 106 imza günü etkinliği ve 30 söyleşi ile dopdolu bir programın yer aldığı fuarın açılış törenine çok sayıda davetli, yazar ve kitapsever katıldı. Fuarın açılış konuşmasını yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bu fuar herkese hayırlı olsun. İnşallah Maltepe’mizde daha nice böyle fuarlar düzenleyerek kitapseverleri buraya getirecek ve ilçemizi cazibe merkezi haline getireceğiz” dedi.

IŞIK ÖĞÜTÇÜ’YE SANATA KATKI ÖDÜLÜ

Açılış sonrası Türk edebiyatının unutulmaz yazarlarından Orhan Kemal, kendisi hakkında hazırlanan bir belgeselle anıldı. Onur konuğu olan oğlu Işık Öğütçü’ye, Orhan Kemal Müzesi ve çalışmaları nedeniyle, Belediye Başkanı Ali Kılıç tarafından “Kültür ve Sanata Katkı Ödülü” verildi. Ödülünü Kılıç’ın elinden alan Öğütçü, yaptığı konuşmada “Aldığım bu ödülü, unutulan tüm yazarlar adına alıyorum. Buradan bir müjdeyi de vermek istiyorum, kendisinin bile unuttuğu 3 öyküsünü gün ışığına çıkardık. 1934’te Türk Sözü dergisinde Reşat Kemal adıyla ‘Zeynep’ isimli öyküsünü de bulduk ki bu heyecan verici” şeklinde konuştu.

FUTBOL SÖYLEŞİSİ DÜZENLENDİ

Fuarın ilk gününde Gazeteci-Yazar Uğur Vardan, Gazeteci-Yazar Kenan Başaran, Yazar Vedat Özdemiroğlu, Yazar Mahir Ünsal Eriş ve Beşiktaş’ın efsane futbolcusu Metin Tekin, “Futbolun Alt Metni” başlıklı keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi. Futbolun mizah, sinema ve edebiyatla ilişkisi üzerine gerçekleştirilen söyleşide efsane futbolculardan Metin Tekin, futbolda masumiyet çağının bitmesini, futbolun büyük bir endüstri olması sebebiyle gerçekleştiğini ifade etti. Vedat Türkali’den de alıntı yapan Tekin, “Bazı şeyler hatırlandığında çok daha keyiflidir” diyerek, o yıllara duyduğu özlemi dile getirdi. Mahir Ünsal Eriş, futbolun lümpenlikle ilişkilendirilmesi sebebiyle edebiyatın ona yüz vermediğini belirtirken, Vedat Özdemiroğlu, “Metin Tekin’in bir deparını binlerce makaleye tercih ederim” dedi. Uğur Vardar ise, sinemanın futbolla ilişkisi üzerine konuştu. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kaz Dağlarının metalik madencilik ve diğer insan etkinliklerinden etkilenebilirliği

SONRAKİ HABER

John Bolton artık Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...